 ראיון בתיאטרון הערבי-עברי יפו
מאת: נבחרת מח"ט רעות
ראיון עם יגאל - שחקן בתיאטרון הערבי-עברי ביפו משתתפים: חברי נבחרת מח"ט רעות - אדיב, מונדר, עומר, בהגאת וחביב
שאלה: כיצד בא לידי ביטוי בתיאטרון הדו-קיום בין ערבים ויהודים? תשובה: כל הרעיון של התיאטרון היה ומבוסס על שיתוף פעולה בין ערבים ליהודים. זהו המקום היחיד בעיניי שיש בו שוויון מלא בין שני המגזרים. השחקנים והקהל גם יחד מורכבים מציבור מעורב. אנחנו דוגמה שאפשר לעשות "ביחד".
שאלה: איזה סוג קשר קיים בין התיאטרון והקהילה המשותפת ביפו? תשובה: הקהילה באה לראות את ההצגות המשותפות של הנוער הערבי והיהודי. בנוסף, אנו מקיימים מדי שנה את פסטיבל האישה, שאליו מוזמנות נשים ערביות ויהודיות ואת פסטיבל הילדים
שאלה: מהם המפגשים המרגשים ביותר שחווית במהלך עבודתך בתיאטרון? תשובה: באינתיפאדה בשנת 2000 היה בלגן ביפו, היו מהומות ואנחנו בחרנו לבוא לשבת ולדבר על הכול. מדי ערב התכנסנו וקיימנו דיון, והאנשים דברו והציפו את הקשיים והפחדים שלהם. זה מאד עזר להרגיע את הרוחות.
שאלה: מהם הנושאים שבהם עוסקות ההצגות? תשובה: הרעיון הכללי הוא שכל תרבות תכיר את התרבות האחרת, למשל עכשיו רצה ההצגה "אלף לילה ולילה". הועלתה גם ההצגה "חורף בקלנדיה", שמדברת על המציאות הקשה במחסומים. יש לנו גם הצגה העוסקת בכפר ברעם. אנחנו לא מפחדים לעסוק בנושאים קשים, כי המציאות היא קשה.
שאלה: כיצד אתם פועלים לקדם את בני הנוער ולקרב אותם לתיאטרון? תשובה: אנו עומדים בקשר עם כל בתי הספר ביפו. קבוצות נוער משותף ערבים ויהודים באים להציג פה, וגם לצפות. כל הצגה חדשה מוצעת לבתי הספר.
אתר התיאטרון הערבי עברי ביפו

נבחרת רמת דוד בתיאטרון הערבי עברי ביפו
ראיון נוסף, מאת נבחרת מח"ט עטרות ירושלים עמוד הנבחרת
שאלה: באיזו שנה נוסד התיאטרון? תשובה: בשנת 1998, בבניין בן 500 שנה. התוספות הן מהתקופה הטורקית, באותה תקופה המבנה תפקד כסראיה* - בניין הממשל.
שאלה: איזה אירועים לוקחים בו חלק? תשובה: הצגות בעברית וערבית, פסטיבלים, יום האישה, פסטיבל ילדים, מוזיקה, מחול ואפילו סרטים.
שאלה: באיזה שפה מציגים? תשובה: בעברית ובערבית, ולפעמים בשתיהן יחד.
* בית הסראייה הישן - נבנה כבית חרושת לסבונים, אך רובו הופקע על ידי מושל יפו אבו נבוט בראשית המאה ה-19, ושימש כמרכז הממשל וגם כ"קישלה"-בית הכלא העירוני. לאחר שנבנה בניין הסראייה החדש הורחב בית החרושת לסבונים. החל בשנת 1961 שמש הבניין כ"מוזיאון יפו לעתיקות", ומאז שנת 1998 משמש חלק מהבניין כמשכנו של התיאטרון הערבי-עברי ביפו.
|