דף הראשי

תחומי תוכן
אתרי אינדקס
5,588,301 כניסות לאתר

תלמידי קבוצת עמל זכו במקומות הראשונים בתחרות עיצוב של מגמת אמנויות העיצוב בשיתוף האחים שמיר וסטודיו אלול

29/4/2014

במהלך חול המועד פסח, נפתחה במוזיאון העיצוב בחולון תערוכה המסכמת תהליך ארוך של עבודה מרתקת סביב הנושא "גיבורי תרבות". הפרויקט  - פרי יוזמה משותפת של משרד החינוך, סטודיו אלול לפרסום, ונציגי משפחת שמיר מ"סטודיו אחים שמיר" המיתולוגי ( אשר חתום על מאות ואלפי עבודות חשובות ובניהן סמל המדינה, שטרות כסף, בולים כרזות ועוד). במשך מספר שבועות עסקו התלמידים בגיבוש רעיון, עיצוב והפקה של כרזות אשר יצרו דיאלוג רעיוני -חזותי עם עבודותיהם של "האחים שמיר" ברוח התקופה.

מבין עשרות בתי הספר שהשתתפו בפרויקט מכל רחבי הארץ  - זכו תלמידי הרב תחומי עמל נהריה למדעים ולאמנויות והרב תחומי עמל פתח תקוה א' במקומות הראשונים. שניים מתלמידי הרב תחומי נהריה למדעים ולאמנויות יוחנן טרנטיאק ותמרה ז'ז'מר זכו במקום ראשון ובמקום שלישי, ותלמידת הרב תחומי עמל פתח תקוה א', יעל גורביץ' זכתה במקום שלישי. הגאווה האמיתית הייתה לשמוע מפי מנהלי סטודיו אלול ומבניהם של ה"אחים שמיר" את המחמאות חסרות התקדים לתלמידנו על איכות עבודותיהם המשובחת. העבודות אמורות לנדוד לתצוגה באוניברסיטת הארוורד היוקרתית כחלק מפרויקט אמנותי של אוצרת מהאוניברסיטה.

מנכ"ל קבוצת עמל עו"ד רוית דום שיגרה ברכות למנהלים, למורים ולתלמידי שני בתי הספר הזוכים, ושיבחה את העשייה החינוכית הנפלאה של הצוות והתלמידים, שהניבה תוצאות כה מרשימות. היא ציינה שלא רק שההשתתפות בתחרות כה יוקרתית היא כשלעצמה מעוררת כבוד, אלא העובדה שתלמידי עמל אף זכו במקומות הראשונים מבין עשרות בתי ספר בארץ, מחממת את הלב ומהווה מקור גאווה לכולנו.
מנהל הרב תחומי נהריה למדעים ולאמנויות, מר יגאל גושן, הוסיף ואמר: מדי שנה שוברת מגמת העיצוב הגרפי שיאים חדשים. זו השנה השלישית ברציפות שתלמידי המגמה זוכים בפרסים ארציים.  המסורת נשמרת ומשתבחת משנה לשנה ואנו גאים במורים נאווה, דגנית ודני על העשייה הנפלאה. אני משוכנע שנכונו לנו הישגים מרשימים גם בעתיד.

ליידי גאגא מככבת ברב תחומי עמל פתח תקווה א'
על זכייתה של יעל גורביץ, תלמידת י"א ממגמת אמנויות העיצוב בבית הספר הרב תחומי עמל פ"ת א' במקום השלישי, מספרת המורה מעיין דקל, שליוותה את יעל בעבודתה על הכרזה  :
"בתחרות נתבקשו תלמידי אמנות ברחבי הארץ לעצב כרזות, מדליות ושטרות בהשראתם של האחים שמיר.
גבריאל ומקסים שמיר היו מעצבים גראפיים בארץ ישראל וּבישראל מאמצע שנות ה-30 ועד תחילת שנות ה-90 של המאה העשרים. עבודתם הידועה ביותר היא סמל מדינת ישראל. עבודתם התמקדה בשלושה תחומים: ביצירת סמלי הריבונות של מדינת ישראל, ככלי עזר בידי הממסד להגשמת יעדים לטווח קצר, בפרסום מוצרי צריכה וכן בעיצוב מסחרי."

יעל ומורתה מעיין במעמד הזכייה

במוקד התחרות, פרי יוזמת משפחת שמיר ו"סטודיו אלול – תקשורת חזותית", עמדה המשימה לעצב גיבור תרבות עכשווי ברוח סגנונם של האחים שמיר. התלמידה יעל גורביץ בחרה בליידי גאגא כגיבורת התרבות שלה. בכרזה, הפכה יעל את הזמרת האמריקאית הידועה בלבושה יוצא הדופן ובקול המָצו-סופרן שלה, לחיילת בצבא ההגנה לישראל. בכרזתה של יעל,  "LADY GAGAARMY", ניצבת הכוכבת בתנוחה הרואית בסגנון הריאליזם-סוציאליזם  שבו היו מציגים האחים שמיר את גיבורי התרבות בתקופתם – חיילים, חלוצים, מנהיגים: בעלי נוכחות, גאים ומבטם מורם בתקווה.

עבודות הנבחרות, בכללן כרזתה של יעל, מוצגות במדיטק חולון במסגרת שבוע העיצוב בחולון, שהתקיים בחול המועד פסח תשע"ד, באתר האחים שמיר ובארכיון יודאיקה באוניברסיטת הרווארד בארה"ב.

לדפים כיתות חכמות לאתר חומרי למידה מתוכשבים
לאתר למידה מבוססת חקר ופרויקטים
חדשות
אות הצטיינות של קבוצת עמל לשנה"ל תשע"ה, הוענק לתשעה תלמידים ברשת על פעילות התנדבותית ייחודית - 21.6.15