מגמות הלימוד בחטיבה העליונה

1,375,690 כניסות לאתר

כניסה

אודות אוטו-טק

תוכנית הלימוד באוטוטק כוללת נושאי לימוד מקצועיים בתחומים כגון מתמטיקה, פיזיקה, חשמל, הכרת מערכות רכב מתקדמות, בקרת אקלים ברכב, גרפיקה הנדסית, תורת המנוע, בטיחות, אבחון תקלות ברכב (דיאגנוסטיקה) ועוד נושאי לימוד מגוונים שילמדו במהלך הקורס ויתורגלו בצורה מעשית.

100_ototekתלמידי מערכות הנדסיות ממוחשבות עם התמחות "אוטוטק" לומדים את מקצועות התרמודינאמיקה והאנרגיה המהווים את הבסיס המדעי ללימוד עקרונות פעולת מנוע המכונית (מנוע בנזין ומנוע דיזל), פעולת המנגנונים במנוע והמערכות השונות ברכב. כמו כן לומדים ומתנסים התלמידים במערכות הרכב השונות.

אוטוטק - לימודים בהילוך גבוה

בוגרי מערכות הנדסיות ממוחשבות עם התמחות "אוטוטק" רוכשים במהלך לימודיהם מגוון כלים הן בתחום המקצועי והניהולי המאפשרים להם להשתלב במגוון רחב של תפקידים בענף הרכב במדינת ישראל. מערכת החינוך מחויבת לספק ההכשרות המקצועיות שיאפשרו לכל בוגר להשתלב במעגל העבודה ולהוות גורם תורם בתוצר הלאומי.

תלמידים בעלי זיקה ועניין יש לכוון להכשרות מקצועיות שיפתחו בפניהם תחומי לימוד מאתגרים, יבטיחו עבורם אפשרויות פרנסה וקידום מקצועי, ויספקו לשוק העבודה את כוח האדם הדרוש להמשך תפקודו היעיל וצמיחה כלכלית. למסיימי התיכונים המקצועיים בענף ה"אוטוטק" תהיה פתוחה הדרך להשלמת תואר בהנדסה במכללת אפקה.
תוכנית לימודי אוטוטק, שגובשה על ידי המומחים המובילים בארץ בתחומי הרכב, הטכנולוגיה והחינוך, כוללת מורים ומדריכים מקצועיים, מעבדות משוכללות, עזרי למידה, אשר יאפשרו התנסות מעשית בחומר הלימוד. תוכנית הלימוד תאפשר עזרה אישית למתקשים. ותפעיל מערך מלגות למעוטי היכולת.
המסלול זוכה לתמיכה מלאה על ידי מספר גורמים, בהם צה"ל, יבואני הרכב ואיגוד המוסכים אשר מאמצים את בתי הספר המשתתפים בתוכנית ומעניקים את התמיכה הטכנולוגית והמעשית הנדרשת לאורך כל תקופת הלימודים. חיל החימוש מעניק למצטיינים מלגות ורישיון נהיגה, ומממן עבור התלמידים לימודים אקדמיים

מסלולי לימוד ייחודיים:

1. המסלול הבסיסי באוטוטק כולל 3 שנות לימוד, ומציע לתלמיד תעודת בגרות מלאה עם סיווג מקצועי של משרד התחבורה - אוטוטק 1.
  2. המסלול השני מאפשר המשך לימודים לקבלת דיפלומה של טכנאי מכונות עם סיווג מקצועי שח משרד התחבורה אוטוטק 2.
  3. המסלול השלישי מאפשר המשך לימודים עד לקבלת דיפלומה של הנדסאי מכונות עם סיווג מקצועי של משרד התחבורה אוטו-טק 3.
  4. המסלול הרביעי מאפשר המשך לימודים אקדמיים במכללת אפקה להנדסה וקבלת תואר מהנדס מכונות בהתמחות אוטו-טק. הלימודים מתקיימים במסגרת משולבת של עתודה אקדמית ומסלול קצונה או לאחר השירות הצבאי.

בתי הספר המשתתפים בתוכנית:

בשנה"ל תשע"ב נלמדת התוכנית כפיילוט בבית הספר העל-יסודי עמל א' פתח תקוה, באורט אחווה גלבוע, בנאעורה ובכפר הנוער כדורי. בתשע"ג יצטרפו לתוכנית בית הספר הרב תחומי עמל שבח מופת, כפר הנוער הדסה נעורים ואורט שרת נצרת עילית.

ארכיון