דף הבית על האתר הודעות מפמ''ר צוות הפיקוח פורום צור קשר בתי הספר הצעות ודרישות עבודה
מגמות הלימוד

2,458,427 כניסות לאתר
אמנות המבע הצילומי

אמנות המבע הצילומי מאת יורם וידל
(הקובץ שוקל 21 מגה, אנא הורידו אותו למחשב שלכם באמצעות כפתור ימני save as)

הספר הדיגיטלי "אמנות המבע הצילומי" הוא מיוחד וראשון מסוגו בעברית. לראשונה נכתבו חומרים העוסקים באמנות הצילום במיוחד לתלמידי צילום, לחובבי צילום ולאנשי מקצוע המעוניינים להעמיק את ידיעותיהם והבנתם בתחום.

בעידן שבו הנגישות לצילום הפכה לעניין השגור כמעט בידי כול וההחלטות להפקת תוצרים בצילום השתנו ללא היכר והפכו לזמינות וזולות יחסית, עדיין נדרשת ההבנה בשפת הצילום ואמנות הצילום והכרת המרכיבים הטכניים במצלמה כדי להפוך את היצירה הצילומית למבע אמנותי של ממש.

יזם וכתב את הספר יורם וידל, בראש ובראשונה בעבור תלמידי צילום במגמות הצילום בבתי-הספר התיכוניים. הספר מקיף את רובו של חומר הלימוד בתכנית הלימודים. ואולם, כאמור, כל חובבי הצילום וכן צלמים של סרטים דוקומנטריים ועלילתיים, ימצאו בספר סוגיות שבהן יוכלו להעמיק את הבנתם ולשפר בכך את אמירתם האמנותית. בתום כל פרק נכתבו שאלות סיכום להבנת הנושאים.

יורם וידל הוא צלם, אמן ומורה לצילום. הוא משלב בניסיונו העשיר כישורים מקצועיים ייחודיים. כצלם העמיד תערוכות צילום רבות במוזיאונים ובגלריות, צילומיו הוצגו בתערוכות בינלאומיות, ובאמתחתו שנים רבות של הוראת צילום במוסדות גבוהים. יורם קידם יוזמות חברתיות מרשימות המשלבות צילום כחלק מתהליך של שיקום נפשי.

אני מקווה שהספר, הפתוח לשימושם של כל העוסקים בתחום, יקדם את האהבה ואת הרגישות למבע הצילום, במיוחד בעידן הניו-מדיה.

בברכה

יוסף בר דוד
מפקח טכנולוגיות תקשורת
משרד החינוך, תשע"ג, ירושלים