שלבי התחרות

שלב א'  – הרשמה
ההרשמה פתוחה עד 15/3/2017. עד תאריך זה יש לשלוח  תקציר מנהלים על הנבחרת והמייזם , קול קורא להרשמה ותקציר מנהלים. בחודשים מרץ – מאי מנטורים מהתעשייה ייסיעו לנבחרות לפתח את הפרוקיטים ולגבש את היוזמה העסקית לקראת השיפוט.
שלב ב' – שיפוט ביניים
וועדת השיפוט תבחר מתוך המיזמים כ – 20 יוזמות מצטיינות שיוזמנו להשתתף בהקאתון פיתוח מואץ.

שלב ג' – הקאתון
הנבחרות יפגשו ליום שלם של פיתוח מואץ עם אנשי פיתוח אפליקציות, מהנדסים, תעשיינים ו- Need Knowers (מטפלים ואנשים בעלי צרכים מיוחדים) במטרה לקדם את הפרויקטים הן ברמת איכות הביצוע והן ברמת המענה שהם נותנים לאוכלוסיות בעלות צרכים מיוחדים. במהלך היום יבחרו 7-10 פרויקטים  מובילים שיעלו לגמר.
לצפייה בכתבה שהתפרסמה על ההקאתון של שנה שעברה: ב Ynet על ההקאתון: יוזמים עתיד מבטיח "רוצים לשנות את העולם"

שלב ד' – הכנת הנבחרות לקראת הגמר
הנבחרות יוזמנו לימי למידה ואימון להעברת פרזנטציות אפקטיביות ומקצועיות.

שלב ה – הגמר
הגמר, יתקיים במרכז פרס  בינואר 2018. התוצרים יוצגו באירוע  בפני וועדת שיפוט בה ייקחו חלק בכירי התעשייה והמשק.
התלמידים יציגו בתערוכה את התוצר והתכנית העסקית  וכן יציגו פרזנטציה בסגנון TED בפני השופטים על בימת האירוע.
כתבה שהתפרסמה ב Ynet על גמר התחרות שהתקיים בינואר 2018 :   http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4907623,00.html

ועדת הפרס תנקד יוזמות על פי חמש קטגוריות שונות:
a.אפליקציות
b.יזמות/פרויקט טכנולוגית/מדעית
c.יזמות חברתית
d.יזמות תרבותית/אמנותית
e.יזמות מיוחדת (לאותם רעיונות מקוריים או רב תחומיים, שאינם מתאימים לקטגוריה מסוימת).

הקריטריונים לניקוד היוזמה ע"י ועדת הפרס:
1.מידת החדשנות/ מקוריות.
2.אפשרות היישום (בשלב א') ומידת היישום (בתחרות הסופית).
3.מידת המענה שנותנת היוזמה לצורך – חברתי/תעסוקתי/כלכלי, בהתאם לקטגוריה (נשקלת האפשרות שהתחרות כולה תיועד לסיוע  לקהילה תוך מתן מענה לאוכלוסיות מיוחדות).
4.שוק פוטנציאלי ומידת הביקוש הצפויה למוצר.
5.איכות הפרזנטציה- יכולת התלמידים להציג את היוזמה בצורה ברורה ומשכנעת.
6.איכות התכנית העסקית
7.מידת העצמאות אותה מפגינים התלמידים בתכנון היוזמה, וביישומה.
הזוכים יזכו לפרסים כספיים משמעותיים ו/או או קורס יוקרתי
פרס יוענק גם למנהל, למורה המוביל ולצוות התלמידים.

השותפים שלנו