תלמידי עמל זכו באות נשיא המדינה לנוער מצטיין

במסגרת אירועי 70 שנה למדינה, העניק נשיא המדינה ראובן ריבלין פרסי הצטיינות ל- 70 תלמידים מצטיינים מרחבי הארץ, בטקס שנערך בבנייני האומה בירושלים ב- 25.4.18, במעמד נשיא המדינה ושר החינוך. בין המצטיינים שזכו לקבל את אות ההצטיינות מידי הנשיא, חמישה מתלמידי רשת עמל: גיא אדרי תלמיד התיכון הרב תחומי הממלכתי דתי עמל אפלמן דימונה, זיו יצחק תלמידת התיכון הרב תחומי עמל זינמן דימונה, עדי טל תלמידת התיכון הרב תחומי עמל עמק חרוד, אדר גיציס תלמיד התיכון הרב תחומי עמל למדעים ואמנויות נהריה, טל מינדלי תלמיד התיכון הרב תחומי עמל "שחקים" נהריה למצוינות ולמנהיגות חברתית.

מדברי נשיא המדינה: "תלמידים ותלמידות מצטיינים שיודעים לקחת את הידע שמעניק בית הספר גם מחוץ לשעות הלימודים, תלמידים ותלמידות שיודעים שבשביל להצטיין צריך להתאמץ, צריך לחלום, צריך לשאוף קדימה. תלמידות ותלמידים היום העתיד שלכם, בידיים שלנו המבוגרים. עוד מעט העתיד של כולנו יהיה בידיים שלכם. אם אתם, מורים ותלמידים, תובילו אותנו בהתמודדות עם האתגר הזה, אחריכם תבוא החברה הישראלית כולה".

מנכ"ל קבוצת עמל עו"ד רוית דום עיני בירכה את התלמידים הזוכים ואת מנהלי וצוותי בתי הספר. "שוב הוכחתם שהחינוך למצוינות בשילוב עם חינוך לערכים ולמעורבות חברתית למען הקהילה, מניב תוצאות מרשימות ביותר. זוהי גאווה אדירה לכולנו ותעודת כבוד לרשת עמל, לתלמידים המצטיינים, למנהלי בתי הספר ולצוותי המורים. המשיכו בעשייה החינוכית והערכית הברוכה".

גיא אדרי תלמיד התיכון הרב תחומי הממלכתי דתי עמל אפלמן דימונה

ממקימי ומובילי סניף "כנפיים של קרמבו" בדימונה. מחלוצי תחום הרובוטיקה בבית ספרו. מצליח לשלב בין חובותיו הלימודיות לבין עשייתו החברתית למען הקהילה. שואף לתקן עוולות חברתיות ולהוביל שינויים חברתיים גדולים. נער ערכי, צנוע, שדבק בערכים שעליהם התחנך. פעיל בולט במועצות הנוער והתלמידים של העיר. יושב ראש מועצת התלמידים הבית ספרית. לקח חלק בשיתופי פעולה של בית ספרו עם האגודה למלחמה בסרטן.

זיו יצחק תלמידת התיכון  הרב תחומי עמל זינמן דימונה

קפטנית קבוצת רובואקטיב עוד מיום הקמתה. מהווה מקור השראה עצום לחבריה ומקדישה את כל חייה לתרומה לקהילה ולעשייה לחברה, בצניעות יתרה שאי אפשר להתעלם ממנה. מהווה דוגמה ומופת לכל הילדות בבית הספר. נדיבה, ערכית וטובת לב, מתנדבת המון ומנסה להפוך את העולם למקום טוב ביותר לחיות בו. בשנתיים וחצי האחרונות מתפקדת כקפטן נבחרת רובואקטיב, נבחרת הרובוטיקה של בית ספר עמל זינמן בדימונה. בעלת כריזמה וכושר מנהיגות ומראה יכולות בין אישיות גבוהות. מצליחה לאזן באופן מופתי בין היותה חברה קרובה של חברי הנבחרת לבין היותה ראשת הנבחרת. הובילה את הנבחרת לניצחון באליפות העולמית בפרס ה- Engineering Inspiration, פרס יוקרתי שניתן על תרומה לקהילה והפצת מדע וטכנולוגיה. הנבחרת גם זכתה בפרס הצ'רמנס העולמי ביוסטון, פרס אותו קטפה בפעם הראשונה קבוצה ישראלית, הצעירה ביותר בעולם.

עדי טל תלמידת התיכון הרב תחומי עמל עמק חרוד

תלמידה במגמת פיזיקה ומדעי המחשב. מגלה מעורבות אזרחית, יוזמת ומקדמת פרויקטים למען הקהילה ובית הספר. פעילה במועצת תלמידים ומשתתפת בכנסי המועצה המחוזית. כמו כן השתתפה בכנס יו"ר מועצות תלמידים בגן יבנה ושותפה לפעילויות מטעם רשת עמל כגון המקאתון ותחרות שביל ישראל.

אדר גיציס תלמיד התיכון הרב תחומי עמל למדעים ואמנויות נהריה

ממלא תפקידים שונים במועצת התלמידים והנוער מזה שנים רבות, וכיום דובר מועצת התלמידים הארצית המייצגת את כלל התלמידים בישראל. לוקח חלק במגוון פעילויות, בהן: הדרכה בתנועת המש"צים, השתתפות בפרויקט מנהיגות צעירה, הגשת תוכנית אקטואליה שבועית המעלה לסדר היום נושאים חברתיים שונים. במסגרת פרויקט "שגרירים צעירים" ייצג את המדינה במשלחות נוער דיפלומטיות בסופיה.כבוגר קורס מנהיגות השתתף במשלחת בני נוער מנהריה לסמינר ציוני מטעם הסוכנות היהודית בניו ג'רסי. בתוקף תפקידו משתתף בפורומים רבים הנערכים בכנסת ישראל, משרד החינוך, עיריות, מתנ"סים, ועידות נוער, מחוזות משרה"ח, תכניות ראליטי וכנסים ארציים ובינלאומיים. אדר מקווה להמשיך ולהוביל במועצת התלמידים והנוער.

טל מינדלי תלמיד התיכון הרב תחומי עמל "שחקים" נהריה למצוינות ולמנהיגות חברתית

מעורב מאוד בעשייה חברתית. מוביל את מועצת התלמידים בבית הספר. פעיל מאוד במועצת הנוער העירונית, ולוקח חלק בפרויקט "בגובה העיניים" – קירוב בין בני נוער דתיים לחילוניים. במסגרת פרויקט "שגרירים צעירים" ייצג את העיר נהריה במשלחת בני נוער לליטא וללטביה. לקח חלק בקורס מנהיגות צעירה של הסוכנות היהודית בסיומה יצא למשלחת לניו ג'רסי והעביר יחד עם חברי המשלחת פעילויות בקהילה היהודית. במסגרת הלהקה הייצוגית העירונית "להקת קולות עמל" ייצג את העיר נהריה בטקסים ארציים ועירוניים. שואף להמשיך בעשייה החברתית ביתר שאת.