שבעה פיתוחים יזמיים עלו לשלב הגמר של תחרות היזמות הארצית של קבוצת עמל

מנכ"ל קבוצת עמל עו"ד רוית דום עיני לתלמידים שהתחרו:
"כולכם זכיתם בחוויה מדהימה ומיוחדת במינה שאתם נבחרתם להיות שותפים לה"

הבחירה נעשתה בתום האקתון שערכה קבוצת עמל בחברת ההייטק מארוול בפתח תקווה

פורסם: 16/6/16

22 קבוצות תלמידים מבתי הספר של עמל ברחבי הארץ, שנבחרו מבין עשרות רבות שניגשו לתחרות היזמות הארצית של קבוצת עמל, השתתפו השבוע בהאקתון לשדרוג היוזמות שפיתחו, בסיוע מנטורים מחברות הייטק, מהעולם העסקי ומומחי נגישות.

בתום ההאקתון שנערך בחברת ההייטק מארוול בפתח תקווה, בחר צוות השופטים שבעה פיתוחים יזמיים שיתמודדו בשלב הגמר של תחרות היזמות של עמל.

תחרות היזמות הארצית של קבוצת עמל נערכת זו השנה הראשונה במסגרת פרויקט הדגל שמנכ"ל קבוצת עמל עו"ד רוית דום עיני מובילה בחמש השנים האחרונות, של חינוך ליזמות והקמת מרכזי יזמות חדשניים המחוברים לעולם ההייטק, התעשייה המודרנית והאקדמיה.

למען אוכלוסיות עם צרכים מיוחדים

כל הפרויקטים בתחרות הם למען אוכלוסיות בעלות צרכים מיוחדים. בשלב הראשון של ההאקתון נפגשו התלמידים המתחרים מעמל עם נציגי ארגונים וגופים הפועלים להקל את השתלבותם בקהילה של בעלי מוגבלויות: מילב"ת, Tikkun Olam Makers, בית איזי שפירא, וכמו כן תלמידים בעלי צרכים מיוחדים מבי"ס און. זאת כדי לחדד את הצרכים האמיתיים, ולאפשר לתלמידי עמל לשדרג את הפיתוחים היזמיים שלהם כך שיתאימו באופן המיטבי לאותם צרכים. בשלב השני של ההאקתון עבדו התלמידים על פיתוח מואץ של היוזמות שלהם בעזרת מנטורים מובילים מחברות הייטק והעולם העסקי.

מתמודדים במגרש של הסטארטאפיסטים המובילים

מנכ"ל קבוצת עמל עו"ד רוית דום עיני: "מרגש היה לעבור בין קבוצות התלמידים שלנו ולראות איך הם מיישמים בפועל את הרעיונות היצירתיים שלהם, באמצעות הכלים שרכשו במסגרת החינוך ליזמות שאנו מובילים בשנים האחרונות. הם למדו לחשוב מחוץ לקופסה, לחקור את השוק ואת הצרכים הקיימים בו, לפתח רעיונות, לתכנן כיצד ליישם אותם, לעבוד בצוות בשיתוף עם חברות מובילות במשק ולשווק את הפיתוחים שיזמו. אני מאמינה בכך שצריך לתת הזדמנות שווה לבני הנוער בכל רחבי הארץ ובכל מגזרי החברה, לפתוח בפניהם צוהר לעולם חדש, לעודד אותם להפעיל את הדמיון, לממש רעיון בהעזה וביוזמה ולפעול למען עולם טוב יותר. מתוך אמונה זו פעלתי להקמתם של מרכזי יזמות ייחודיים וחדשניים, שבהם התלמידים שלנו מתמודדים כבר בתיכון במגרש של הסטארטאפיסטים המובילים בתחום היזמות ומקבלים האצה משמעותית מאוד לקריירה העתידית שלהם".
חבר השופטים עבר בין הקבוצות המתחרות, בחן את הפיתוחים היזמיים, ובתום ההאקתון הוכרז על שבעה פיתוחים יזמיים שעלו לשלב הגמר של תחרות היזמות של עמל שיתקיים ב-27/9/16 במרכז פרס לשלום במעמד נשיא המדינה לשעבר מר שמעון פרס. עו"ד רוית דום עיני שהכריזה על הזוכים בעלייה לגמר אמרה לכל התלמידים שהתחרו: "כולכם זכיתם בחוויה מדהימה ומיוחדת במינה שאתם

נבחרתם להיות שותפים לה".
גופים וחברות הייטק ותעשייה חברו יחד עם עמל

השופטים בהאקתון היו: ד"ר רונית אשכנזי סמנכ"ל קבוצת עמל וראש מינהל פדגוגיה, רם וייס יצחקי סמנכ"ל הנדסה במארוול ישראל, שושנה גולדברג

מאיר מנהלת מקצועית מילב"ת, דורון איש שלום מנהל תחום חינוך וקהילות  Ed.il המכון הישראלי לחדשנות וארנון זמיר מנהל TOM בקבוצת ראות.

יצוין שגופים וחברות הייטק ותעשייה חברו יחד עם קבוצת עמל לתחרות היזמות הארצית שעורכת רשת החינוך, ביניהם: מארוול, IBM, סיסקו, טבע,

יעל תוכנה ומערכות, Ed.il, המועדון המסחרי והתעשייתי.

כתבת וידאו שפורסמה באתר החדשות YNET

מנכ"ל קבוצת עמל עו"ד רוית דום עם תלמידי הרב תחומי עמל בגין צפת בתחרות היזמות של קבוצת עמל

מנכ"ל קבוצת עמל עו"ד רוית דום נושאת דברים בפני תלמידי עמל המשתתפים בהאקתון במסגרת תחרות היזמות של עמל

מנכ"ל קבוצת עמל עו"ד רוית דום עם תלמידי עמל אלפארוק כסייפה בתחרות היזמות הארצית