הצלחה גדולה לפרויקט החברתי של רשת עמל למען ילדי ישראל

בעיצומן של ההכנות לפתיחת שנת הלימודים באמצעות למידה מרחוק בשל משבר הקורונה, יזמה רשת עמל פרויקט חברתי ארצי בשיתוף עם עמותת אחינועם, וקראה לציבור לתרום מחשבים ישנים לצורך שיפוץ, שדרוג ותרומתם לילדים שידם אינה משגת. עו"ד רוית דום עיני מנכ"ל קבוצת עמל: "כולנו התגייסנו כדי לחולל שינוי. אנו גאים להוביל פרויקט חברתי כה משמעותי למען ילדי ישראל. ההיענות האדירה של הציבור מחממת את הלב".

קמפיין "אף ילד לא נשאר מחוץ לכיתה", שנולד במטרה להעניק מחשב לכל ילד שלמשפחתו אין את המשאבים הנדרשים, יצא לדרך באוגוסט 2020 ביוזמה משותפת של רשת החינוך "עמל" שבתי הספר שלה פרוסים בכל רחבי הארץ בדגש על הפריפריה ועמותת "אחינועם" לקידום שוויון הזדמנויות בחברה הישראלית ובשיתוף עם עמותת "פתחון לב" .

הקמפיין זכה להיענות אדירה מצד הציבור וחברות במשק.

מחשב? למי אין מחשב בבית? אנחנו ב-2020, לא? מסתבר שלא. על פי נתונים עדכניים ליותר מ-200 אלף ילדים במדינת ישראל אין מחשב בבית ולהוריהם אין משאבים כדי לרכוש מחשב. במציאות הנוכחית, בעיצומן של ההכנות לפתיחת שנת הלימודים בצל ההתמודדות עם נגיף הקורונה, תלמיד ללא מחשב משול לתלמיד שנשאר מחוץ לכיתה.

רשת החינוך עמל יזמה פרויקט חברתי בשיתוף עם עמותת אחינועם, לאיסוף מחשבים ישנים במהלך כל חודש אוגוסט. המחשבים הנאספים משודרגים ונשלחים במארזים חדשים ישירות לילדים שזקוקים להם על מנת שיוכלו להמשיך ללמוד.

בתי עסק עם מחשבים ישנים שאינם בשימוש ואנשים פרטיים נקראו לעזור לילדים שמשפחותיהם אינן יכולות לאפשר לעצמן לרכוש מחשב. תרומת מחשבים ישנים נעשית על ידי מסירתם באחד מבתי הספר של רשת עמל או על ידי איסוף מבית התורם בתיאום מראש. כמו כן התקבלו תרומות כספיות לרכישת מחשבים עבור הילדים.

עו"ד רוית דום עיני, מנכ"ל קבוצת עמל: "יזמנו פרויקט חברתי למען ילדי ישראל כדי שלכל ילד יהיה מחשב בבית, כדי שאף ילד לא יישאר שקוף במערכת החינוך. אנו גאים להוביל פרויקט חברתי ארצי כה משמעותי למען ילדי ישראל. כולנו התגייסנו כדי לחולל שינוי. אנו גאים להוביל פרויקט חברתי כה משמעותי. ההיענות האדירה של הציבור מחממת את הלב".

צפו בראיון עם מנכ"ל קבוצת עמל עו"ד רוית דום עיני בתוכנית הטלוויזיה "סוגרים חשבון". מראיינת: אדוה דדון – 1.9.20

ההיענות הרחבה לקריאה לקחת חלק בפרויקט באה מכל מגזרי החברה בישראל. רבים גם התנדבו על מנת לסייע לרשת עמל באיסוף המחשבים.

אחת היוזמות המרגשות היא של קבוצת דיירות ודיירי בית הדיור המוגן אחוזת צהלה בת"א. הם תרמו לטובת הפרויקט את מענק הקורונה האישי שקיבלו בסכום כולל של כ- 30,000 ש"ח.

מנכ"ל קבוצת עמל עו"ד רוית דום עיני: "הם מאוד ריגשו אותי במעשה נשגב ואצילי מאין כמוהו. אני מודה לכל אחת ואחד מהם. כמה זה מרגש ומחמם את הלב לראות אנשים כמוהם, בוני הארץ ומייסדיה, אשר נושאים בגאון ומיישמים הלכה למעשה את ערך הערבות הדדית. תודה מיוחדת לגב' אסתר פיינר בת ה-93 הרוח המובילה של היוזמה הזו ולגב' אופירה הולנדר. בזכות אישיותן המיוחדת ואמונתן בצדקת המטרה, רתמו לכך רבים מחבריהן בבית הדיור המוגן אחוזת צהלה. תודה להנהלת אחוזת צהלה על שיתוף הפעולה ועל הירתמותה להצלחת הפרויקט החברתי שאנו מובילים.
מי יתן וירבו אנשים כאלה בחברה הישראלית".

הדסה ורטמן יונס ותומר חסיד מרשת עמל, עם דיירות אחוזת צהלה

ראיון עם מנכ"ל קבוצת עמל עו"ד רוית דום עיני ביומן הצהריים של גלי צה"ל 11.8.20

ראיון עם מנכ"ל קבוצת עמל עו"ד רוית דום עיני ברדיו חיפה:

תמונות מהפרויקט – בתי ספר עמל ברחבי הארץ: