ביקר בעמל: מנכ"ל ה-ETF של האיחוד האירופי (European Training Foundation)

מנכ"ל ה- ETF של האיחוד האירופי (European Training Foundation), מר סיזר אונסטיני, הגיע ב-19.2.19 לביקור רשמי במוסדות חינוך נבחרים של רשת עמל בישראל, במסגרתו הוא ביקר במרכז היזמות של עמל ברב תחומי עמל חדרה למדעים ולאמנויות.

ד"ר רונית אשכנזי, סמנכ"ל פדגוגיה ברשת עמל, הציגה את העשייה החדשנית ופורצת הדרך של הרשת ואת מרכזי היזמות שהוקמו ביוזמתה של מנכ"ל קבוצת עמל עו"ד רוית דום עיני. הוא שוחח עם מנהלים ומורים ופגש תלמידים מבתי ספר של עמל ומרכזי היזמות של הרשת שהציגו לו את הפיתוחים שלהם שמייצגים את הרשת ואת מדינת ישראל בתחרויות שונות בעולם.

לאחר מכן המשיך בביקורו בבית הספר עמל אנרג'י-טק חברת החשמל, באתר חברת החשמל בחפציבה ושוחח עם מנכ"ל חברת החשמל עופר בלוך. הוא קיבל סקירה ממנהל בית הספר דרור לוי והתרשם מעבודת התלמידים והצוות בסדנאות המקצועיות.

מנכ"ל חברת החשמל עופר בלוך: "חברת החשמל רואה חשיבות עליונה בתרומתה להכשרת דור העתיד של תעשיית האנרגיה הישראלית. אנרג'י-טק מספק חינוך טכנולוגי מתקדם לצד ערכים של אחריות ומנהיגות למען הדורות הבאים".

רשת עמל מקיימת מזה כמה שנים קשר הדוק מאוד עם ה- ETF, שלוחת האיחוד האירופי שמסייעת למדינות עמיתות של האיחוד לרתום את הפוטנציאל של ההון האנושי באמצעות הרפורמה בחינוך, ההכשרה ומערכות שוק העבודה.
נציגי ה- ETF וראשיו ביקרו לא אחת בבתי ספר של הרשת, עמל נוטלת חלק בוועידות ה- ETF בחו"ל, ולפני שנים אחדות אף העניק ה-ETF לרשת עמל אות הוקרה בינלאומי על פרויקט היזמות של הרשת בשיתוף עם הקהילה והתעשייה, במרכז היזמות של עמל בחדרה.

מנכ"ל קבוצת עמל עו"ד רוית דום עיני: "אנו רואים בשיתוף הפעולה עם ה-ETF וראשיו חשיבות רבה לקידום החיבור בין החינוך לעולם התעשייה, לפיתוח קשרי גומלין עם מערכות חינוך אחרות בעולם ולמיצוב תדמיתה של רשת עמל ושל מדינת ישראל כגורם מוביל ומרכזי בתחום החדשנות החינוכית והיזמות".

 

בביקורו במרכז היזמות בחדרה, עבר מנכ"ל ה- ETF בין עמדות התצוגה של תלמידי בתי ספר ומרכזי יזמות של עמל, שמע סקירות על שלבי התכנון והפיתוח של המיזמים, והתרשם מתרומתם החברתית החשובה לקהילה.

המיזמים שהוצגו:

GOODIE – מרכז יזמות עמל חדרה: פלטפורמה אינטרנטית המציעה למשתמש מתנות מקוריות, שונות ומיוחדות בטווח מחירים נרחב. הפלטפורמה משתמשת באלגוריתם חכם (בוט), בו מזין המשתמש את פרופיל האדם לו מיועדת המתנה, הכוללת את תאריך הלידה, תחומי עניין וכד' ומפנה אל חנויות וחברות שיציעו מגוון רחב של מתנות אפשריות. המיזם בא לענות על הקושי הגדול שבמציאת מתנה מקורית, שתקלע לטעמו של מקבל המתנה. למיזם אבטיפוס חדשני, המבוסס על פלטפורמת מסנג'ר של פייסבוק. התלמידים שהציגו את המיזם: אופק בוסי ודן לגזיאל, תלמידי שכבת י"א.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

AIDrone רחפן עזרה ראשונה – מרכז יזמות עמל צפת: רחפן אשר נושא קיט מודולרי של עזרה ראשונה, שתוכנן לספק סיוע רפואי דחוף לנפגעים ו/או לחולים שנמצאים במקומות לא נגישים. התלמידות שהציגו את המיזם: קרן אור ואריאל שרון מכיתה י"ב.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

רחפן להאבקת תמרים – עמל עמק חרוד: רחפן אשר נועד לתת פתרון לצרכים חקלאיים, ותוכנן כך שיוכל לבצע האבקת תמרים. התלמידים שהציגו את המיזם: מתן שביט ועופר אונר מכיתה ט' ועוז גטה מכיתה י' המשמש כמנטור שלהם בהתמחות בתחום הרחפנים.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

LS SERVICE צמיד חכם – מרכז יזמות עמל שבח מופת: מיזם שפותח במיוחד עבור אנשים מבוגרים, כדי להבטיח את ביטחונם ובריאותם. זהו צמיד חכם בצורת שעון, המאפשר למי שנקלע למצוקה להזעיק באמצעותו עזרה מיידית. המיזם זכה לפני כשנתיים במקום הראשון בעולם בתחרות היזמות הבינלאומית לבני נוער SAGE שנערכה באודסה. את המיזם שפותח ע"י ארבעה תלמידי מרכז היזמות, הציג מיכאל קושנר מכיתה י"א.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

אפליקציית תיירות של העיר באר שבע – מרכז יזמות עמל רמות באר שבע: אפליקציה שנועדה לאפשר לכל תייר להתמצא בעיר, לבנות מסלולי טיולים, ללכת למסעדות העונות לטעמו ועוד. התלמידים בנו מסלולי טיול דרך סיפורים היסטוריים של העיר, וריכזו משובים למסעדות. האפליקציה יושבת על גוגל מפות, מאוד ידידותית וחינמית. כל שכבת ט' עבדה על הפרויקט. התלמידים שהציגו: יהלי גוונס, אדם צובר, לירון ששון מכיתה י'.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

MINDPOWER לוח ציור הנשלט ע"י גלי המוח – עמל ליידי דייויס ירושלים: המערכת מיועדת למשותקים ומאפשרת להם יכולת לצייר בצורה עצמאית על ידי הזזת לוח הציור באמצעות "כוח המחשבה". המערכת שפותחה ע"י שלושה תלמידים מביה"ס, קולטת את גלי המוח באמצעות חיישן ומאפשרת שליטה על תנועת הלוח. התלמידים שהציגו: אופיר אברו ואהרון שושן מכיתה י"ב.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

CHAIR VOICE מערכת ניוד והרמה לכיסא הנשלטת ע"י פקודות קוליות – עמל ליידי דייויס ירושלים: התלמידים נפגשו עם מטופלים של בית החולים אלין ועם מי שפנו לעמותת מילב"ת, למדו את הצרכים המיוחדים שלהם ובחנו אפשרות להציע פתרונות יצירתיים, על מנת לשפר את יכולת התפקוד היומיומית שלהם. תהליך החשיבה והעבודה על הפרויקט לווה בצוות המטפל באלין בשלושה תחומים מרכזיים: ריפוי בעיסוק, פיזיותרפיה וקלינאות תקשורת. כמו כן לווה ע"י צוות של עמותת מילב"ת. התלמידים בנו רובוט שיושב מתחת לכיסא בצורה שאינו מפריע לשגרת יומו של הילד/ה. ברגע שהילד/ה רוצים לזוז הם יכולים להפעיל את הרובוט באמצעות פקודות קוליות: אחורה, קדימה, ימינה ושמאלה עד שהם מגיעים למקום שנוח להם. ע"י פקודה קולית: "הרם" הכיסא יתרומם עד לנקודה שתאפשר לילד/ה לקום באופן עצמאי . המיזם פותח ע"י שלושה תלמידים והוצג ע"י עידן ממן מכיתה י"ג.