מרכזי היזמות של רשת עמל הוצגו כמודל מוצלח של קהילות יזמיות, בוועידת ה- ETF בבריסל

פורסם: 17/3/16

בוועידת ה-ETF – קרן ההדרכה של האיחוד האירופי, שהתקיימה בימים 9 – 10 במרץ, נדון קידום יזמויות, שיתופי פעולה וחיבורים בין גורמי ממשלה, רשויות ומרכזי יזמות מקומיים. זאת לצורך פיתוח כלכלי עסקי וחיזוק מיומנויות מקצועיות ומציאת פתרונות יצירתיים לפיתוח כלכלי. כמו כן הוצגו דרכים שבהן ניתן לשלב את הדור הצעיר בעולם התעסוקה המודרנית, באמצעות חינוך ליזמות וחדשנות במרכזי היזמות. הוצגו מודלים מוצלחים של קהילות יזמיות במדינות שונות בעולם, ביניהם מודל מרכז היזמות שהקימה עמל בחדרה, אשר זכה על כך באות הוקרה בינלאומי שהוענק לעמל ע"י האיחוד האירופי בנובמבר 2014 בטורינו.

מנכ"ל קבוצת עמל עו"ד רוית דום עיני שהשתתפה בוועידה, הציגה את מודל מרכזי היזמות שהקימה רשת עמל. היא אמרה כי מאז הוענק לעמל אות ההוקרה על הקמת מרכז היזמות בחדרה, הוקם מרכז יזמות נוסף בעמל שבח מופת ת"א בתחום הסייבר ופיתוח אפליקציות שאף הוא מכוון לפעילויות למען הקהילה. היא ציינה שרשת עמל מקיימת השנה, זו הפעם הראשונה, תחרות יזמית ארצית גדולה המיועדת לתלמידים בעלי חשיבה יצירתית בכל בתי הספר, כשהדגש הוא על פיתוחים יזמיים חדשניים למען אוכלוסיות בעלות צרכים מיוחדים. כל זאת תוך שיתוף מנטורים מהתעשייה המודרנית, שינחו וילוו את התלמידים, משלב החשיבה והתכנון ועד לשלב היישום.

מנכ"ל קבוצת עמל עו"ד רוית דום עם נציגי הקהילות היזמיות של גאורגיה, בילרוס, אלג'יריה, קזחסטן, מולדובה והצוות המארגן של ה- "ETF" באולם הוועידה בבריסל
בתמונה: מנכ"ל קבוצת עמל עו"ד רוית דום עיני עם נציגי הקהילות היזמיות של גאורגיה, בילרוס, אלג'יריה, קזחסטן, מולדובה והצוות המארגן של ה-"ETF" באולם הוועידה בבריסל