מנכ"ל קבוצת עמל עו"ד רוית דום בועידת החדשנות של ישראל: "אנו מובילים הוראה ולמידה חדשנית, כדי להצמיח דור חדש של יזמים ואנשי מדע, שיתנו תנופה לצמיחה הכלכלית ולפיתוח המדעי" – 22.5.14

"ועידת החדשנות של ישראל" בתחומי ההייטק והביומד נערכה בימים אלו (20-22.5.14) במרכז הירידים בתל אביב. ועידה זו היא הגדולה מסוגה בארץ, וכוללת מנהלים בכירים מהתעשייה, אנשי ממשל, משקיעים, חברות סטרט-אפ ועוד.
מנכ"ל קבוצת עמל עו"ד רוית דום, הייתה אורחת חברת התרופות טבע בוועידה, והוזמנה לשאת דברים בנושא: "חדשנות בחינוך כמנוף לצמיחה כלכלית ופיתוח מדעי".
"הכל מתחיל בחינוך. החינוך מעצב את פני הדור הבא שלנו בארץ ובעולם. החינוך של היום קובע איזה עולם יהיה לנו מחר" אמרה עו"ד דום. היא ציינה כי חשוב לתת לבני הנוער את הכלים הנכונים שבעזרתם יוכלו ללמוד ולגלות עולמות חדשים של ידע ותוכן, תוך גירוי מתמיד של החשיבה והיצירתיות שלהם. לדבריה, כדי לקרב את בני הנוער לעולם המדע חשוב לטפח אצלם את חדוות החקירה, לחשוף אותם לעולם המדע לא באמצעות כפייה וחובה אלא באמצעות יצירת חוויה לימודית מהנה ומרתקת. "אנו מובילים חשיבה אחרת, ומכניסים לבתי הספר עולם חדש של הוראה ולמידה חדשנית, העושה שימוש נכון בטכנולוגיה המתקדמת ביותר הקיימת כיום" אמרה עו"ד דום והוסיפה: "אנו יוצרים חווית הוראה ולמידה אחרת, שבה התלמיד עובר מלמידה פסיבית ללמידה אקטיבית, בשפה המחוברת לחיי היום יום שלו ובטכנולוגיה המחוברת לעולם שלו". היא הדגישה: "אנו עושים זאת במגוון דרכים השלובות זו בזו. חינוך ליזמות, הכנסת אמצעי למידה חדשניים המחוברים לעולם של התלמידים כמו הוראה ולמידה באמצעות אייפדים, והפעלת למידה באמצעות חקר ופרויקטים".
עו"ד דום אמרה שמרכזי היזמות שעמל מקימה עבור בני הנוער בבתי ספר, יוצרים עבורם סביבת לימודים חדשה שמאפשרת חשיבה מחוץ לקופסה, מעודדת יצירתיות ומזמנת לתלמידים מפגש מרתק עם עולם הטכנולוגיה והמדע העכשווי והחדשני ביותר. "הנערים והנערות נפגשים עם מנטורים, אנשי תעשייה ועסקים מובילים בתחומם, וחווים חוויות מרתקות. זו הדרך להצמיח דור חדש של יזמים, של אנשי מדע, שיתנו תנופה רצינית לצמיחה הכלכלית ולפיתוח המדעי". היא סקרה פיתוחים יזמיים ייחודיים של תלמידים במרכזי היזמות.
בדברה על הכנסת אמצעים טכנולוגיים חדישים לשינוי דפוסי ההוראה והלמידה בבתי הספר של עמל אמרה עו"ד דום: "אנו מכניסים היום לבתי הספר שלנו, בשיתוף פעולה ייחודי עם חברת אפל העולמית, הוראה ולמידה באמצעות אייפדים. תלמידים ומורים מצוידים באייפד ובית הספר עובד בשיטה של למידה מבוססת אתגרים, יצירתיות, חדשנות ושיתופיות תוך שימוש בניו מדיה. אנו מלווים את בתי הספר בתהליך הכשרה רחב תוך דיאלוג עם המורים לפיתוח התרבות הפדגוגית החדשה. זוהי פריצת דרך בקנה מידה ענק, המבשרת פדגוגיה אחרת, שמדברת בשפה של התלמידים באמצעות הכלים הטכנולוגיים החדישים והמתקדמים ביותר". היא ציינה גם שכחלק מאותה תפיסה מרכזית של שינוי חווית ההוראה והלמידה עמל מפעילה למידה חדשנית מבוססת פרויקטים, למידה באמצעות חקר המחוברת לעולם האמיתי של התעשייה והעסקים. "גם המיזם החינוכי הזה כמו למידה באמצעות אייפדים ומרכזי היזמות שאנו מקימים, מעודד למידה אקטיבית ולא פסיבית. הפרויקט הזה נותן מענה לרלוונטיות של הלימודים תוך עיסוק בבעיות אמיתיות" אמרה מנכ"ל עמל. היא תיארה תהליך של הוראה ולמידה באמצעות חקר שנערך בבתי הספר, והציגה דוגמאות שונות להמחשת שיטת ההוראה והלמידה החדשנית.

מנכ"ל קבוצת עמל עו"ד רוית דום נושאת דברים בועידת החדשנות של ישראל

מנכ"ל קבוצת עמל עו"ד רוית דום ומנכ"ל טבע ישראל אבינועם ספיר

מנכ"ל קבוצת עמל עו"ד רוית דום ויו"ר התאחדות התעשיינים צביקה אורן

מנכ"ל קבוצת עמל עו"ד רוית דום ומנכ"ל לשכת המסחר ארה"ב-ישראל ד"ר רונית בן-בסט רום