נפתח מחזור חדש של תכנית ACCESS במוזיאון תל אביב לאמנות

כ- 90% מהתלמידים המסיימים את התכנית עוברים את בחינות הבגרות באנגלית בהצלחה

אירוע פתיחה חגיגי של תכנית English Access Microscholarship Program התקיים ביום חמישי 09.06.2022, במוזיאון תל אביב לאמנות.
בטקס השתתפו כ- 150 תלמידי כיתות י' משמונה בתי ספר רב תחומיים של רשת הרב תחומי עמל המשתתפים בתכנית: עהד, אל סייד, טייבה, טירה קאסם, טירה עתילי, אחווה גלבוע, עילוט וזרזיר.
אירוע הפתיחה נסב סביב אמנות אמריקאית של המאה ה-20.

מטרת תכנית Access המנוהלת ע"י רשת עמל בחסות שגרירות ארה"ב ירושלים היא קידום תלמידים בכיתות י', י"א ו-י"ב לבגרות באנגלית ברמת 4-5 יח"ל. התכנית מופעלת משנת 2005, וכ- 90% מהתלמידים המסיימים את התכנית עוברים את בחינות הבגרות באנגלית בהצלחה.
במסגרת התכנית מקבלים התלמידים תוספת שעות לימוד, ספרי לימוד, זוכים להכיר את התרבות האמריקאית וערכיה, ההיסטוריה והגיאוגרפיה של המדינה.
במסגרת הלימודים מתקיימת גם תכנית העשרה ופעילות תרבותית מגוונת הכוללות ימי התנדבות בקהילה, מחנה קיץ בן יומיים, הרצאות וסדנאות בנושאים שונים.

בחלקו הראשון של היום השתתפו התלמידים בסיור מודרך באנגלית במוזיאון והשתתפו בסדנה קצרה שעסקה בציור הקיר של רוי ליכטנשטיין שמעטר את אולם הכניסה של המוזיאון.
במהלך הסיור הכירו התלמידים יצירות של ציירים אמריקאים ידועים: מארק רותקו ,ג'קסון פולוק,פרנסיס בייקון ואלכסנדר קאלדר. לפעילות במוזיאון קדם שיעור שבו למדו התלמידים על אמנות אמריקאית ובמיוחד על האמן ז'אן מישל בסקיאת .

בחלקו השני של היום התקיים טקס בו ברכו ג'ו וייריכס, ראש המחלקה לדיפלומטיה ציבורית בשגרירות ארה"ב, שבדבריו הדגיש את המשמעות והחשיבות העכשווית והעתידית של ידיעת השפה האנגלית, ד"ר רחל טל, מנהלת הוראת אנגלית ברשת הרב תחומי עמל ,מורים ותלמידים שהודו לשגרירות ארה"ב על ההזדמנות ללמוד אנגלית בדרך חווייתית ולהכיר את תרבות ארה"ב וערכיה. רפאת חט'ב מנהל מערך ההדרכה באגף החינוך לאמנות במוזיאון תל אביב לאמנות , דיבר על חשיבות האמנות בחיינו ותאר את תהליך העבודה על ציור הקיר על ידי הצייר רוי לכטנשטיין. באירוע השתתפו גם אליס מיוריי וריסה לוי, נציגות השגרירות שהעניקו תעודות השתתפות לתלמידים. את הטקס הנחתה דבי גבאי, מנהלת התכנית. ארגון האירוע היה באחריותה של שרי גזית, רכזת פרוייקטים במחלקה לאנגלית ברשת הרב תחומי עמל.