בתי הספר של קבוצת עמל זכו במקומות הראשונים בתחרות פרויקטים ארצית של משרד החינוך – 2.5.13

הישג מרשים לבתי ספר של קבוצת עמל בתחרות הפרויקטים הארצית שערך מינהל למדע וטכנולוגיה במשרד החינוך, באוניברסיטת ת"א ב- 30.4.13.
שלושה בתי ספר, רב תחומי ליידי דייויס ירושלים, רב תחומי הולץ חיל האוויר ורב תחומי פתח תקוה ב', גרפו את המקומות הראשונים בתחרות.
התחרות התמקדה השנה בתכנון והקמת פרויקטים בתחום של סיוע לשיפור איכות החיים של אנשים בעלי מוגבלויות.
ביה"ס הרב תחומי ליידי דייויס ירושלים, זכה במקום הראשון בשלוש קטגוריות שונות: פיקוד ובקרה בקטגוריית כיתות י"ב, קטגוריית י"ג טכנאים וקטגוריית סיוע לבעלי מוגבלויות שבה זכה גם במקום השני.
ביה"ס הרב תחומי הולץ חיל האוויר, זכה במקום הראשון והשני בקטגוריית סיוע לבעלי מוגבלויות.
ביה"ס הרב תחומי פ"ת ב', זכה במקום הראשון באלקטרוניקה קטגוריית הנדסאים מונחי צה"ל ובמקום השני בקטגוריית הנדסאים מונחי מכללה וקטגוריית סיוע לבעלי מוגבלויות.

שני מורים מבתיה"ס של קבוצת עמל, זכו בתחרות זו בפרסי הצטיינות. אריה פורת, מורה בביה"ס הרב תחומי הולץ ויעקב אסולין מורה בבתי הספר הרב תחומי הולץ והרב תחומי פ"ת ב'.

מנכ"ל קבוצת עמל עו"ד רוית דום בירכה את הזוכים בתחרות, ובמכתב ששיגרה למנהלי בתיה"ס כתבה בין היתר: "זכייתכם המרשימה מהווה חוליה נוספת בשרשרת הזכיות וההישגים, ומעידה על עשייה חינוכית עקבית ומתמשכת הנותנת את פירותיה. לפרויקטים שפיתחו התלמידים, אשר נועדו לשפר את איכות חייהם של אנשים בעלי מוגבלויות, יש ערך חברתי חשוב ביותר, בנוסף למצוינות המדעית והטכנולוגית. זכייתכם היא גאווה גדולה לכולנו".

המפמ"ר יעקב שיינבוים מעניק פרס לתלמיד ביה"ס הרב תחומי הולץ חיל האוויר ממקבוצת עמל

שניים מתלמידי ביה"ס הרב תחומי ליידי דייויס ירושלים עם תעודות הזכייה

תהליך העבודה שביצעו תלמידי ביה"ס הרב תחומי הולץ זכה לציון מיוחד. סגל בית הספר יצר שיתוף פעולה עם בית החולים "רעות", התלמידים נפגשו עם חולים ואנשי סגל, ותכננו את הפרויקטים בהתאם לתוצאות חקר הצרכים האמיתיים של החולים ואנשי הסגל בבית החולים. המערכות שפותחו הועברו לבית החולים ונעשה בהן שימוש. התלמידים חקרו את המורכבות הטכנולוגית ועברו תהליך ערכי וחשיפה לבעיות המלוות אנשים עם מוגבלויות, ובכך מימשו את החזון שעמד לנגד עיני יוזמי התחרות.