נחנכו כיתות חדשות לבנות בעמל טכנולוגי רהט, בטקס חגיגי במעמד ראש העיר ומנכ"ל קבוצת עמל

בין נושאי הדברים בטקס הפתיחה: ראש עיריית רהט פאיז אבו סהיבאן, מנכ"ל קבוצת עמל עו"ד רוית דום, הממונה האיזורית על הכשרה מקצועית במשרד הכלכלה שרונה בלוך, מנהל מחוז הדרום לשעבר שמעון שבת ומנהל בית הספר מחמד אלכתנאני.
באירוע השתתפו עוד מ"מ ראש העיר והממונה על תיק החינוך ברהט ד"ר עאמר אלהוזייל, סמנכ"ל וראש מינהל פדגוגיה בקבוצת עמל ד"ר רונית אשכנזי, מנהלת תחום בתי הספר הטכנולוגיים בעמל חגית רימוך.

מנכ"ל קבוצת עמל עו"ד רוית דום אמרה: "בית הספר הולך צעד גדול וחשוב קדימה. ההשקעה של עמל בבית הספר באה לידי ביטוי במגוון רחב של תחומים, במבנה הפיזי, בתלמידים ובמורים. זאת מתוך הכרה בנחיצות וחשיבות הרחבת פעילותו ומתן מענה לצרכים של העיר רהט".
היא הדגישה את חשיבות השתלבותן של בנות במסגרות לימוד טכנולוגיות ואמרה: "אני שמחה על כך שאנחנו מובילים היום יחד עם ראש העיר ומשרד הכלכלה מהלך כה חשוב. בחירת הבנות במקצועות טכנולוגיים בבית הספר, מהווה עבורן כרטיס כניסה להשתלבות במקצועות מבוקשים במשק. רשת עמל מקדמת תוכניות להעצמת בנות בחינוך הטכנולוגי, כדי לחזק את אמונתן ביכולות שלהן, ולאפשר להן מסלול לפיתוח קריירה".
עו"ד דום ציינה שדרוש שינוי מערכתי במדינה בכל ההתייחסות לחינוך הטכנולוגי. "דרושים תמריצים, כולל הקלות במיסוי, למפעלים שיעסיקו תלמידים ויאפשרו להם התנסות אמיתית בתעשייה, כפי שקורה ברוב מדינות אירופה. כמו כן חייבים למצוא פתרון הולם למחסור החמור במורים למקצועות הטכנולוגיים, אשר ניכר במיוחד בפריפריה. דרושים תמריצים מיוחדים של המדינה למורים במקצועות הטכנולוגיים".

ראש עיריית רהט פאיז אבו סהיבאן, ציין את שיתוף הפעולה החשוב עם קבוצת עמל ומשרד הכלכלה, ואת חשיבות פתיחת הכיתות החדשות לעתידן של הבנות ברהט.

בסיום הטקס נערך ביקור בכיתות הלימוד החדשות, ומפגש עם תלמידות הלומדות בשתי המגמות.

מנכ"ל קבוצת עמל עו"ד רוית דום  ראש עיריית רהט פאיז אבו סהיבאן

מנהל מחוז דרום לשעבר בתמ"ת שמעון שבת הממונה האזורית על הכשרה מקצועית במשרד הכלכלה שרונה בלוך

ראש עיריית רהט ומנכ"ל קבוצת עמל עם תלמידה במגמת ניהול מנהל ביה"ס מחמד אלכתנאני
מערכות משרד