נציגי ביה"ס עמל שמשון השתתפו בדיון ועדת החינוך של הכנסת, בעקבות יוזמת ביה"ס לאסוף ציוד חם לחורף לפליטים סורים 14

תלמידים ומורים מבית הספר עמל שמשון, שהתנדבו לאסוף ולתרום בגדים חמים ושמיכות לפליטים חסרי כל בסוריה, התארחו בימים אלה בישיבת ועדת החינוך של הכנסת. חנה פרלמוטר, מחנכת ומורה לאזרחות ונור סואעד תלמיד כיתה י"ב בביה"ס וסגן יו"ר המנהיגות הצעירה של קבוצת עמל, דיברו בישיבה על המבצע ההומניטרי שיזם ביה"ס עמל שמשון.
בישיבת הועדה בכנסת השתתפו גם מנהלת בית הספר ניצן עמית והרכזת החברתית אתי כהן, ונציגי הנוער העובד וארגון IFA.

נציגי בית הספר עמל שמשון זומנו לישיבת ועדת החינוך של הכנסת שבראשה עומד ח"כ עמרם מצנע, לאחר שלפני כחודש גילה ביה"ס יוזמה יוצאת דופן, וערך מבצע הומניטרי שנועד לסייע לפליטים סורים נזקקים מעבר לגבול. תלמידי בית הספר אספו כמויות גדולות של ציוד חם לחורף, שמיכות, בגדים, שקי שינה ועוד. הציוד נארז בקרטונים שהועברו במשאיות באמצעות הנוער העובד והלומד לשימושם של פליטים סורים שנותרו חסרי כל. יצוין כי בית הספר עמל שמשון, פועל בתוך בסיס צבאי של חיל החימוש.

מנהלת ביה"ס ניצן עמית: "יש בבית הספר מרקם אנושי מדהים של תלמידים דרוזים, בדואים, ערבים נוצרים ומוסלמים, צ'רקסים ויהודים. כשעלה רעיון המבצע, התלמידים הביעו התלהבות ונרתמו מיד".
חנה פרלמוטר, מחנכת בביה"ס: "גיליתי את פרויקט 'חום אנושי' של הנוער העובד והלומד, שבו אוספים ציוד חם לפליטים סורים, וכבת לניצולי שואה ידעתי שאנחנו חייבים לעזור".
המורה עדכנה את נור סואעד, סגן יו"ר מנהיגות הנוער של קבוצת עמל, והוא מיד נרתם לטובת המבצע ההומניטרי המיוחד. "מיקמתי את הפרויקט בראש סדר העדיפויות שלי וכולנו נרתמנו למטרה" אומר סואעד.

אתי כהן הרכזת החברתית: "ביקשו מאיתנו להסיר את כל התוויות בעברית וכתבנו ברכות בערבית שאותן הכנסנו לכיסי הביגוד שנאסף, כך שהפליטים הסורים יקבלו קצת עידוד".

המבצע זכה לברכתה של מנכ"ל קבוצת עמל עו"ד רוית דום: "מבצע הומניטרי חשוב זה, משקף את החינוך הערכי הניתן לתלמידים, שבמרכזו חינוך לדו קיום, סובלנות, אהבת האדם ועזרה לזולת. מחמם את הלב לראות כיצד תלמידים בני כל הדתות נרתמים ופועלים יחד למען מטרה אנושית חשובה זו".

מיד לאחר שפורסם בכלי התקשורת על קיומו של המבצע, הוא זכה לשבחים בכנסת, כשח"כ משה מזרחי דיבר באולם המליאה בשבחו של בית הספר עמל שמשון על היוזמה שנקט. "צריך להצדיע לבני הנוער ולמי שעומד מאחורי המבצע היוצא דופן הזה" אמר.

סרטון המתעד חלק מהדיון בועדת החינוך

נציגי בית הספר עמל שמשון בכנסת בירושלים