רשת עמל מציגה: "אפשר גם אחרת"

פורסם: 20/1/16

תלמידי ביה"ס הרב תחומי עמל ליידי דייויס תל אביב נפגשו ביום 20.1.16 עם תלמידי הרב תחומי עמל טייבה ע"ש יוסף שאהין למפגש מרתק במסגרת הפרויקט "אפשר אחרת".

המפגש אשר נערך בבית הספר בטייבה עסק בתרבויות השונות מהן מגיעים התלמידים וביצירת פרויקטים תרבותיים משותפים לתלמידים היהודים והערבים.

הפרויקט החשוב הנו שילוב בין עמותת "אפשר אחרת" ו"ג׳יטלי", אשר חברו יחד בשותפות עם רשת עמל להפעלת תכנית ייחודית זו.

במסגרת הפרויקט שהחל בימים אלו ויימשך כשלוש שנים, ארבעה צמדים של כיתות י' מבתי ספר יהודים וערבים ברשת עמל יערכו מפגשים חד לאומיים ודו לאומיים שמטרתם להציב בחזית את היעד של קידום ומינוף פלורליזם תרבותי בין יהודים לערבים, שינוי דעות קדומות ופיתוח שיתופי פעולה בין המגזרים השונים.

התלמידים המשתתפים בפרויקט נפגשים מספר פעמים במהלך השנה, ושותפים בפעילויות במגוון תחומים כגון מוסיקה, תיאטרון ודרמה. המיזם נועד להגביר את המודעות החברתית והפוליטית בקרב הסטודנטים והתלמידים הערבים והיהודים, תוך הענקת כלים ומיומנויות להתמודדות עם השונה.

מנכ"ל קבוצת עמל עו"ד רוית דום עיני שנכחה היום בפעילות המשותפת בטייבה אמרה: "אני גאה על הפעילות המשותפת של תלמידים יהודים וערבים בנושאים רבים הקשורים לתרבות ולהווי החיים בארץ. מחמם את הלב לראות את התלמידים עושים יחד פעילות חברתית חשובה. זו האג'נדה שלנו ברשת עמל, לחנך לדו קיום, לסובלנות ולרב תרבותיות. אני מאוד שמחה לראות את התוצאות החיוביות של הפעילות המרשימה הזו".

בתמונה: תלמידות הרב תחומי עמל ליידי דייויס ת"א ורב תחומי עמל טייבה ע"ש יוסף שאהין, מציגות תוצרים של פעילות משותפת

בתמונה (מימין לשמאל): מנהל הרב תחומי עמל טייבה עדנאן עזאם, סגן ראש העיר טייבה מאליק עזאם, מנכ"ל קבוצת עמל עו"ד רוית דום עיני, סמנכ"ל וראש מינהל פדגוגיה בעמל ד"ר רונית אשכנזי, מנהלת הרב תחומי עמל ליידי דייויס ת"א שרה הלפרין

בתמונה: מנכ"ל קבוצת עמל עו"ד רוית דום עיני נושאת דברים. "אני גאה על הפעילות המשותפת של תלמידים יהודים וערבים"