חזרה לעמוד הבית

sargel_yemani

Untitled

פעילויות להכרת האתר > פעילות ראשונה - "שוק המציאות"

פעילות ראשונה - "שוק המציאות"

סוג הפעילות - פעילות עיונית
רמה - בסיסית

מטרות הפעילות -
1. הכרות ראשונית עם אתר "מפגשים מהסוג החזותי".
2. פיתוח מיומנויות חיפוש בתוך "מפגשים" ומחוצה לו לשם בניית אוסף אישי/צוותי.

התוצר: התחלת בנייה של אוסף יצירות אישי/צוותי כבסיס לבנייה נוספת
קובץ וורד בשם היצירה הנבחרת, המכיל:
 שם היצירה
 פרטי הזהות של היצירה, עפ"י תבנית נתונה
 השיקולים לבחירה
 קישורית (לינק) לתמונה או לפריט המידע על היצירה
 3 יצירות נוספות + פרטים מזהים
 הסבר מדוע נבחרה יצירה זו לאתר "מפגשים"
 יצירה נוספת, לא מתוך אתר "מפגשים" + נקודות קשר

הקדמה
ליד סעיפים מסוימים קיים כפתור ובו הנחיות וטיפים שיעזרו לכם.

1. בחרו יצירה שמסקרנת אתכם מתוך לקסיקון היצירות.
הערה למורים - במקום לתת לתלמידים לבחור יצירה באופן חופשי ניתן להפנות את התלמידים ליצירה מסוימת הרלוונטית לחומר הנלמד.

2. תיעוד פרטי הזהות של היצירה:
א. פתחו את קובץ הוורד ורשמו בקובץ את פרטי הזהות של היצירה שבחרתם - שם היצירה, שנה/ים, שם היוצר/ים, חומרים, מקום, מילות מפתח (המופיעות בתחתית הפריט).
ב. עליכם לתעד בקובץ כיצד בחרתם את היצירה. למה דווקא יצירה זו? מה עניין אתכם ביצירה?
ג. שמרו את הקובץ בתיקיה מס' 1, או בדיסקטים שילוו אתכם לאורך כל הפעילויות. תנו לקובץ את שם היצירה.
ד. בצוות - ספרו מה היו השיקולים של כל אחד מהחברים לבחירה ואיך הגעתם להסכמה? כל אחד מחברי הצוות ירשום בקובץ את השיקולים והדרך שבה הגעתם להסכמה.

3. קראו את הפריט על היצירה תוך התבוננות ביצירה.
את היצירה ניתן לראות באחד משני הדרכים:
א. היצירה עצמה מופיעה בהקטנה בגוף הפריט. לחיצה על התמונה הקטנה מובילה לתמונה גדולה יותר.
ב. באמצעות לחיצה על אייקון לצפייה ביצירה (המוביל לקישור לדף באינטרנט מחוץ לאתר "מפגשים").

אם נתקלתם בבעיה - הקישור ליצירה מוביל לדף שאינו פעיל:
1. לחצו על הקישור "כתבו אלינו" בסרגל העליון ודווחו על התקלה. נא לצרף את הלינק של העמוד של הפריט שבו הייתה התקלה
2. בדקו האם קיימים קישורים לאינטרנט (בסרגל ההקשרים - קישורי WWW, או במקורות של הפריט).
3. אם קיימים קישורים לאינטרנט - בדקו אם תמונה של היצירה מופיעה שם.
4. במידה ולא איתרתם את היצירה נסו למצאה ב"אוקיינוס" האינטרנט.
איתור תמונות באינטרנט

4. במידה והיצירה מוצגת כקישור לדף באינטרנט מחוץ לאתר "מפגשים", העתיקו לקובץ את הלינק לתמונה של היצירה. אם לא, העתיקו לקובץ את הכתובת של פריט המידע בתוך אתר "מפגשים".

5. א. אתרו שלוש יצירות הקשורות בקשר כלשהו ליצירה שבחרתם.
לעיתים במהלך הפריט מוזכרות יצירות אחרות הקשורות אליו. ובכל מקרה שימו לב לסרגל ההקשרים משמאל לפריט. תחת הכותרת יצירות מופיעה רשימה של יצירות הקשורות ליצירה שבחרתם. לחיצה על כל אחת מהיצירות תוביל לפריט המידע עליה. יצירה קשורה עשויה להיות לא מאותו התחום, לדוגמה בנין עשוי להיות קשור לציור או לפסל או לרהיט.

ב. לגבי כל יצירה שאיתרתם - רשמו את פרטי הזהות של היצירה ואת הנקודות המקשרות (הקשרים) בינה לבין היצירה שבחרתם. לדוגמה, נקודות מקשרות עשויות להיות: תנועה או זרם, היוצר עצמו, התקופה, השפעה, התחום, חומרים, מקום, ועוד.

6. על בסיס הפריט שקראתם והיצירות הקשורות אליו כתבו למה לדעתכם היצירה הזאת נבחרה להיות חלק מאתר ה"מפגשים"?

7. אתרו יצירה קשורה נוספת ליצירה שבחרתם שאיננה מצויה ברשימת ההקשרים של היצירה.
את היצירה ניתן לאתר באינטרנט באמצעות אחד מאתרי המפתח שהוזכרו בשאלה מס' 3, או באמצעות חיפוש באחד ממנועי החיפוש. מקורות נוספים הם בספרים בספריה, תערוכות, עיתונות וכתבי ועת.

א. רשמו בקובץ את פרטי הזהות של היצירה ואת הנקודות המקשרות (הקשרים) בינה לבין היצירה שבחרתם.
ב. לחצו על האייקון "הוסף העשרה למאמר" הנמצא בתחתית הפריט של היצירה שבחרתם בתחילת הפעילות. בחלון שנפתח הקלידו את הפרטים שלכם ומסרו את פרטי היצירה הקשורה שאיתרם כולל קישור לאינטרנט (אם קיים) והסבר על איזה בסיס היא קשורה. לחצו על כפתור "שלח". המידע יתווסף בתחתית הפריט לעיון כל. בכך תרמתם להעשרת המאגר. תודה!

לצפייה בקובץ וורד

חזרה לפעילויות להכרת האתר