אמנויות העיצוב, הנדסת בנייה ואדריכלות סטטיקה ותכן הנדסי גורדי שחקים

תודות - לעושים במלאכה
תודות לבעלי הזכויות על התמונות

אודות האתר

נושא הגשרים נבחר כנושא מייצג המיועד ללומדים את נושא טכנולוגיות הבניה במסגרת משרד החינוך, המינהל למדע וטכנולוגיה, המגמה להנדסת בניה ואדריכלות. מטרת האתר להציג את מגוון הבעיות והפתרונות ברמה של סקר, הסבר ועבודה עצמית של הלומדים. האתר כולל דיון בפתרונות ברמת התכנון העקרוני והתכנון המוקדם תוך התייחסות למבנה, לסביבה ולשיטות הביצוע והוא מועשר במגוון חומרים ויזואליים.

מה עשו הבריטים כאשר רעד גשר המילניום ביום פתיחתו?
כיצד מצליח גשר הזהב בסן פרנסיסקו לעמוד על תילו, באמצעות כבלים ספורים בלבד הנושאים אותו?
איך קרה שרוח לבד הצליחה למוטט גשר שלם בארה"ב?
מהו סוג הגשר הקדום ביותר?
מדוע מבנה הגשר היציב והחזק ביותר בעולם, אינו נפוץ כלל?

תשובות לכל השאלות הללו ויותר, תוכלו למצוא באתר זה, כמו גם מידע נוסף מזויות שונות:

גשרים לאורך ההיסטוריה: במסע לאורך סרגל הזמנים, תמצאו כרטיסי ביקור של 25 גשרים חשובים לאורך הזמן, כמו גם מידע וקישורים על אירועים טכנולוגיים פורצי דרך שהתרחשו במקביל.

חמישה גשרים נבחרים, המתוארים בהרחבה בליווי תרשימים ואנימציות מקוריות: גשר מעל נהר הפרת, Ponte Vecchio, Firth of Forth Bridge, Ganter Bridge, גשר המילניום. באמצעות ההיכרות עם גשרים אלו, נתוודע למושגי יסוד בתורת המבנה, חומרים נפוצים בבניית גשרים, מונחים מקצועיים, בעיות בבנייה ונבחן גשרים הפועלים בצורה דומה.

סוגי גשרים: כל מה שרציתם לדעת אודות גשר קורה, גשר קשת, גשר זיז, עקרון המסבך, גשר תלוי ו- cable stayed, כל זאת בלוויית אנימציות מקוריות, המבהירות את עקרונות המבנה השונים.

לקסיקון: מידע אלפביתי מתומצת לצד תמונות ואיורים, המפרט מונחים וחומרים מעולם האדריכלות.

קישורים: ריכוז כל הקישורים באתר, כולל הפניות לביבליוגרפיה, פעילויות מקוונות והעשרה.

מן העתונות: נבחר היום Ynet, גל מור.

גלישה נעימה!

תודות - לעושים במלאכה

המפמ"ר לאמנויות העיצוב ולהנדסת בנייה ואדרכילות: דליה בן אליעזר
ייעוץ מדעי: פרופ' אלישע טצה מהפקולטה לארכיטקטורה בטכניון
  רן סלובודקין - הפקולטה לארכיטקטורה בטכניון
כתיבת תוכן: איה שפירא - הפקולטה לארכיטקטורה בטכניון
הקמה וניהול פרויקט 2004: רפאלה בלאס
אפיון, עיצוב ותכנות: אורי דושי
אנימציות פלאש: אורי דושי
איורים: איה שפירא - הפקולטה לארכיטקטורה בטכניון
מידענות ואפיון: דורית רם
תכנות: שירה ליברייך רשף, דני לוריה, עליה פקר
מנהלת עמלנט: גילי אלון

מתגעגעים אליך איה שפירא, ומשתתפים בכאב המשפחה.

תודות לבעלי הזכויות על התמונות
Thanks to the Following Image Copyright Holders

אנו מודים לגורמים הבאים על שאפשרו לנו באדיבותם להשתמש במאגר התמונות שלהם, ובראש ובראשונה תודה גורפת לאתר Structurae על שהעמיד לרשותנו את כל מאגר התמונות שלו.

Alan Miller

חברת Arup

חברת Bega

Galleria degli Uffizi, Corridoio Vasariano e Ponte Vecchio

Guide Martine

Honshu Shikoku Bridge Authority

Kutu Travel

Library of Congress

Mary Ann Sullivan

Mackinac Bridge Authorit

NASA

Nigel Young/Foster and Partners

Paul and Bernice Noll

The Roebling Handbook

Santiago Calatrava S.A

StudentsVille.it

IISH Stefan R Landsberger Collection

Western Wood Structures Inc

Wilbur J. & Sara Ruth Watson Bridge Book Collection, Cleveland State University Library

Yasuhiko Nishigaki

צוות המפ"ט עשה כמיטב יכולתו לאתר את בעלי זכויות היוצרים של כל החומר שנלקח ממקורות חיצוניים, שנכלל באתר זה.
פנינו בכתב לכל הגופים והמחברים הנוגעים לדבר כדי להשיג את אישורם לשימוש בחומר.
אנו מתנצלים מראש על כל השמטה או טעות. אם יובא הדבר לידיעתנו נפעל לתקנו בהקדם.

The staff of the Pedagogical-Technological Center has made every effort to locate the copyright holders of the images that have been included in this site. Every attempt has been made to contact all relevant copyright holders in writing to obtain their permission to use the images. We apologize in advance for any error or omission. Should we be notified of such an error or omission we will act to correct it as soon as possible

כל הזכויות שמורות © למפ"ט עמל 2014