אפיקומן
ניסן
 
מקור המילה הוא יווני – אפיקומיון – משתה יין – קינוח - שלאחר הסעודה. משמעותה: פרוסת מצה שאוכלים בסדר ליל הפסח לסיום הסעודה.

בליל הסדר מניחים לפני בעל הבית שלוש מצות. הוא חותך את המצה האמצעית לשני חלקים. את החלק הגדול שומרים לסוף הארוחה ולכן הוא נקרא אפיקומן. כשמגיעים במהלך הסדר להנחייה הנקראת "צפון", אוכלים כל המסובים מן האפיקומן.

מנהג נפוץ הוא להניח לילדים "לגנוב" את האפיקומן, המוחזר על ידיהם רק לאחר שהמבוגרים מבטיחים לתת מתנה תמורתו. האמוראים דרשו שאין לאכול פרפראות לאחר הסדר כדי שטעם המצה ישאר ולפיכך מחלקים חלקים קטנים לכל הסועדים. אכילת האפיקומן מסמלת למעשה את סיום סעודת החג.
 



קישורי אינטרנט להעשרה נוספת
  מצוות האפיקומן, מתוך האתר היהודי `דעת`  


Untitled-1
17/11/2019



   ראה גם:
     חג הפסח
© כל הזכויות שמורות למפ"ט-עמל 2003