עם זכייתה של רשת עמל במכרז להפעלת התיכונים בעיר אופקים נערכה ב- 9.6.20 פגישת התנעה יחד עם מנכ"לית קבוצת עמל עו"ד רוית דום עיני וצוותה, יחד עם ראש העיר איציק דנינו, ראש מינהל החינוך אבי ביתן וצוות העירייה. לאחריה התקיים סיור בבתי הספר ואף התבצע ראיון עם אחד התלמידים באולפן הרדיו החינוכי של בית הספר הרב תחומי עמל 'אמירים'.
בהודעה שפרסמה עיריית אופקים נאמר:
עד היום נוהלו שלושת בתי הספר, כל אחד על ידי מפעיל אחר, התיכון הרב תחומי 'אמירים' על ידי רשת 'עמל', התיכון הטכנולוגי נוהל על ידי רשת 'עתיד' וקריית החינוך 'שבילי אית"ם' מנוהלת על ידי עיריית אופקים ובעבר נוהלה על ידי מרכז ישיבות 'בני עקיבא'. קודם למהלך נעשה תהליך חשיבה מעמיק, יחד עם אנשי המקצוע ונמצאו מספר יתרונות לאיחוד, העיקרי שבהם הוא יצירת ייחודיות לכל בית ספר תיכון, כך שכל תלמיד באופקים יוכל למצוא את התחומים שמעניינים אותו ולהצליח בהם. כמו כן, יש חשיבות לניהול תקציבים משותף, דבר שייצר גמישות תקציבית וניוד משאבים מבית ספר לבית ספר.
במהלך הפגישה סוכם כי בזמן הקרוב ייערך תהליך מיפוי מפורט של המצב הקיים של התיכונים ואחריו תוגש תכנית מפורטת, שתציע מגמות ומקצועות למידה חדשים, יחד עם יעדים ומטרות ל-3 השנים הקרובות. לצד אלו יועמדו גם מדדי ביקורת לטווח הקצר והארוך.
מנכ"לית קבוצת עמל, עו"ד רוית דום עיני: "אנו גאים ושמחים על האתגר להמשיך ולפתח יחד עם ראש העיר וראש מינהל החינוך, את העשייה החינוכית בראייה כוללת, לחבר את בתי הספר לאקדמיה, לתעשייה וליחידות המובחרות של צה"ל, ולהוביל את בתי הספר להישגים חדשים פורצי דרך".
איציק דנינו, ראש העיר: "מיזוג הפעלת התיכונים תחת מטרייה ניהולית אחת, תקדם את מערכת החינוך, ותהווה זרוע ניהולית, פדגוגית ותקציבית אחידה, שתמנף את החזון העירוני בשנים הבאות. רשת 'עמל' מגיעה עם ניסיון רב והצלחות מוכחות ברחבי הארץ והעומדת בראשה, רוית, מביאה איתה מקצועיות ואהבה גדולה לאופקים. צעד זה יעלה את מערכת החינוך העירונית במדרגה משמעותית נוספת. אני מאחל בהצלחה במשימה חשובה זו לרשת 'עמל', לצוותי החינוך וכמובן לתלמידים היקרים שלנו".

ראיון באולפן הרדיו של ביה"ס "קול אמירים". מנכ"ל קבוצת עמל עו"ד רוית דום עיני וראש העיר אופקים איציק דנינו