בכנס אדיוטק 2015 שנערך ב-26.2.15 בדייויד אינטרקונטיננטל ת"א ביוזמת "אנשים ומחשבים", אשר עסק בנושא: תקשוב בחינוך בסימן חדשנות בלמידה, בלטה בנוכחותה קבוצת עמל כרשת החינוך היחידה שנטלה חלק בדיונים ושהציגה חדשנות טכנולוגית ופיתוחים יזמיים של תלמידים.
בכנס השתתפו בין היתר מנכ"לית משרד החינוך מיכל כהן, ראש מינהל מדע וטכנולוגיה במשרד החינוך ד"ר עופר רימון, פלי הנמר יזמם ומנהיג קבוצת אנשים ומחשבים, מנכ"לים של חברות מובילות במשק, מאות אנשי חינוך ואקדמיה ואנשי מקצוע מתחום החינוך הממוחשב. אורח הכבוד בכנס היה פרופ' פול רסטה מנהל הפקולטה לתקשוב בחינוך באוניברסיטת טקסס. את הכנס הנחו אורי בן ארי נשיא ומייסד קרן אתנה ויהודה קונפורטס העורך הראשי של אנשים ומחשבים.
מנכ"ל קבוצת עמל עו"ד רוית דום נשאה דברים בפני באי הכנס, והשתתפה בפאנל בנושא: חדשנות טכנולוגית ותרומתה בהוראה ובלמידה.
קבוצת עמל הציגה בביתן תצוגה בשטח הכנס, פיתוחים יזמיים חדשניים של תלמידים מרב תחומי עמל צפת, מרב תחומי עמל חדרה, מרב תחומי עמל שבח מופת ת"א ומרב תחומי עמל הולץ חיל האוויר.
חלק מהתלמידים אף השתתפו בפאנל מיוחד, שבו הציגו מעל במת הכנס את חוויית הלמידה המיוחדת שלהם.
"חדשנות בחינוך היא כיום מנוע הצמיחה המרכזי" אמרה מנכ"ל קבוצת עמל עו"ד רוית דום והדגישה: "קבוצת עמל מובילה כיום חשיבה אחרת, ומכניסה לבתי הספר הוראה ולמידה חדשניות, תוך שימוש בטכנולוגיות מתקדמות ובשיטות לימוד שמקדמות יזמות, מחקר ושיתופי פעולה".
בדברה בפאנל בנושא חדשנות טכנולוגית ותרומתה בהוראה ובלמידה, ציינה עו"ד רוית דום כי עבור המורים זוהי חוויה בפני עצמה והתנסות חדשנית ומאתגרת מאוד. "אצלנו בעמל התחלנו את התהליך קודם כל עם קבוצה מובילה של מורים, ולאחר שנחשפו לטכנולוגיות החדישות ולהעצמה שהם עצמם זוכים לה כמורים, סחפו אחריהם בהתלהבות שלהם גם מורים אחרים שהצטרפו והפכו להיות חלק מהמהפכה הדיגיטלית" אמרה עו"ד רוית דום. היא הדגישה שהטכנולוגיה החדשנית לא מחליפה את הפדגוגיה, אלא נותנת כלים חשובים למורים. עוד ציינה כי חשוב לשנות את תכנון המבנה המסורתי של כיתות הלימוד, כך שיהיו בבתי הספר מרחבי למידה ומרכזי פיתוח שיאפשרו לתלמידים חשיבה, יצירתיות ויזמות. לדבריה, מרכזי היזמות שהקימה קבוצת עמל בצפת, בחדרה ובשבח מופת ת"א, מהווים דוגמה מוצלחת לכך. עו"ד רוית דום קראה לבנות פלטפורמה מתאימה ברמה הלאומית, של חיבור מערכת החינוך עם הממשלה, התעשייה והאקדמיה, ואמרה כי מדובר בצעד הכרחי ליצירת רלוונטיות רבה יותר של הלימודים לעולם האמיתי.
תלמידי מרכז היזמות ברב תחומי חדרה בת אל מרשה, חן גרובר, בר בלוק ואורי דותן, הציגו בכנס פיתוחים יזמיים בתחום הביומד ופיתוח אפליקציות: משחקים לילדים בעלי מוגבלויות. תלמידי מרכז היזמות ברב תחומי צפת אלינה רצאייב, אופק גולדנברג ואנאל פוקסון, הציגו אב טיפוס של מדבקה שפיתחו לטיפול בחולי פסוריאזיס, מדבקות חד פעמיות לסטטוסקופ ופיתוח מוצר בשם סלייסטייפ – סלוטייפ מיוחד הנחתך בקלות ללא צורך באבזרי עזר. תלמידי רב תחומי עמל שבח מופת ת"א רונן פנחסוב, אדם מצקין וטליה תייר, הציגו למידה רבודה בסביבה משתנה. הם הדגימו באמצעות אייפדים עבודות שנעשו בהומניסטיקה, באזרחות ובמקרא. כמו כן הדגימו באמצעות סמארטפונים מיזם שפיתחו בשם Cell-Aviv , מיזם מסלולי תיירות סלולארי בת"א, על מתחם שרונה בעיר. תלמידי הרב תחומי עמל הולץ חיל האוויר דניאל בוסולביץ, איילון סגל ופז ברנר, המחישו למידה באמצעות אייפדים והציגו ספר דיגיטלי שפיתחו.
נציגי התלמידים בת אל מרשה, אלינה רצאייב, אדם מצקין ופז ברנר, השתתפו כאמור גם בפאנל בנושא: מי הם הסטארטאפים של המחר. ד"ר רונית אשכנזי סמנכ"ל וראש מינהל פדגוגיה בקבוצת עמל קיימה עמם שיח פתוח על במת הכנס, שבו שיתפו התלמידים את הקהל בתחושותיהם ובחוויותיהם במרכזי היזמות של עמל, והדגישו את האתגר שהם רואים בלמידה החדשנית העושה שימוש בטכנולוגיה המתקדמת ביותר הקיימת כיום.
כתבה מורחבת באתר אנשים ומחשבים
מנכ"ל קבוצת עמל עו"ד רוית דום בראיון ל- Daily TV
לתמונות מכנס אדיוטק 2015
נציג תלמידי שבח מופת אדם מצקין, מדבר בפאנל