טקס יום הזיכרון לחללי מערכות ישראל, נערך בביה"ס הרב תחומי רמלה, במעמד שר החינוך, ראש עיריית רמלה ומנכ"ל קבוצת עמל

טקס יום הזיכרון לחללי מערכות ישראל ופעולות האיבה, נערך בביה"ס הרב תחומי רמלה מקבוצת עמל, במעמד שר החינוך הרב שי פירון, ראש עיריית רמלה יואל לביא ומנכ"ל קבוצת עמל עו"ד רוית דום. השר פירון, ראש העיר יואל לביא ומנכ"ל קבוצת עמל עו"ד רוית דום, נפגשו עם הורים שכולים שילדיהם למדו בביה"ס ונפלו במערכות ישראל, ביקרו בשדרת הנופלים בביה"ס, נשאו דברים בטקס לזכרם של הנופלים והניחו זרים ליד האנדרטה שהוקמה לזכר 25 בוגרי ביה"ס שנפלו במערכות ישראל .

השר פירון ציין בדבריו את הכאב הגדול של המשפחות השכולות והדגיש את תחושת ההמשכיות לבניית המדינה, את נס ישראל ותקומתה בזכות מסירות הנפש של הבנים שנפלו על בניית המדינה. השר הוסיף את המחויבות העמוקה של תלמידי ישראל ורמלה להמשיך ולהחזיק במקל למען שמירת שרשרת הדורות לחיזוק ובניית הארץ.

ראש עיריית רמלה יואל לביא, העלה על נס את גבורת הבנים שנפלו והדגיש אמונתו, כי באמצעות חינוך לערכים, לנתינה, לסולידאריות חברתית ופיתוח טכנולוגי תשמר שרידותה של מדינתנו כפי שהורישו לנו הנופלים.

מנכ"ל קבוצת עמל עו"ד רוית דום אמרה: "מחיר הדמים הכבד שהמאבק על קיומנו גבה מאיתנו, לא פסח גם על בית הספר הזה. 25 מבוגרי בית הספר, נפלו במערכה המתמשכת על תקומת העם והארץ. אנו מרכינים ראש לזכרם, מחבקים באהבה אתכם בני המשפחות השכולות". בפנותה לתלמידים אמרה: "בעוד זמן לא רב תתגייסו לשורות צבא ההגנה לישראל, ומשימת הגנת המולדת תהא מונחת על כתפיכם. אנו ברשת עמל מקפידים להנחיל לתלמידינו ערכים של כבוד הדדי, אהבת ישראל, נתינה ועשייה למען הקהילה. אני תקווה שהערכים הללו יהיו נר לרגליכם בכל אשר תפנו בעתיד. יחד נפעל להיטיב ולעשות את החברה בישראל ערכית וצודקת יותר, חברת מופת לזכרם של הנופלים".

בטקס נשאו דברים גם מנהל בית הספר ברק פרידמן, נציגי ועד ההורים ונציג המשפחות השכולות. בטקס שולבו קטעי שירה וקריאה, וכמו כן הושמעו דברים מרגשים מאוד שכתבו מורים על בוגרי ביה"ס שנפלו במערכות ישראל.

שר החינוך הרב שי פירון, ראש עיריית רמלה יואל לביא ומנכ"ל קבוצת עמל עו"ד רוית דום, בטקס יום הזיכרון

להלן קישור לתמונות נוספות מהטקס:

תמונות מטקס יום הזיכרון לחללי מערכות ישראל-ביה"ס הרב תחומי רמלה