מלגות מהקדש ציבורי ע"ש הדסה (הניה) גסטהלטר ז"ל בסך כולל של 85,000 ₪, הוענקו ל-21 תלמידים בטקס שנערך ביום הזכרון לשואה ולגבורה (8.4.13) במטה רשת עמל בת"א.
ההקדש הציבורי נועד להנצחת השואה ולזכר הוריה ובני משפחתה של הדסה גסטהלטר שנספו בשואה.
20 מלגות בסך 4,000 ₪ כל אחת הוענקו לתלמידי עמל מבתיה"ס הבאים: הרב תחומי ליידי דייויס ת"א, תיכון טכנולוגי עמל מקס פיין, תיכון טכנולוגי עמל ת"א, הרב תחומי שבח מופת ת"א והרב תחומי הולץ חיל-האויר.
מלגה נוספת הוענקה לבת משפחת גסטהלטר הלומדת בביה"ס מבשרת ברוך שבחדרה.
על פי הקריטריונים שנקבעו, זכאים לקבל מלגות, תלמידים יתומים, הישגיים וממשפחות בעלות מצב סוציו אקונומי קשה, התורמים לקהילה ולחברה ופעילים בביה"ס בו הם לומדים.
בני משפחתה של הדסה גסטהלטר ז"ל, תהילה ומנחם עמית, ייצגו את המשפחה בטקס. מטעם קבוצת עמל השתתפו ד"ר רונית אשכנזי סמנכ"ל הפדגוגיה, ד"ר זאב שפירא מנהל המח' למשוב פדגוגי ומכללות וחבר בעמותת המלגות, מר אבי אדרי ממינהל פדגוגיה, הדסה ורטמן-יונס מנהלת קשרי חוץ ומלגות, מקס סיון מנהל ביה"ס הרב תחומי שבח מופת ת"א, נחמה שני מנהלת ביה"ס עמל מקס פיין, נציגי בתי הספר שקיבלו מלגות, התלמידים ומלוויהם.
הדסה ורטמן-יונס העבירה לאורחים את ברכת מנכ"ל קבוצת עמל עו"ד רוית דום, את תודתה לתורמים ולכל השותפים למפעל חיים מרגש זה ואת איחוליה לתלמידים שיצליחו בלימודיהם.
בדבריה, סקרה את פועלה רב השנים של הדסה גסטהלטר ז"ל, אישה שאיבדה את משפחתה בשואה, הייתה פעילה כל ימי חייה, התקדמה במפעלי תע"ש, שם הייתה משך כל שנות עבודתה אישיות מרכזית ודומיננטית.
למרות שלא הקימה משפחה, היה חשוב לה מאוד לטפח את ילדי דור העתיד וכך נוצר הקשר עם עמל.
חלק מהתלמידים סיפרו בהתרגשות על תרומתם לחברה, לבית הספר ולקהילה, בין אם בסיוע לתלמידים בשיעורים, או בחניכת תלמידים עם קשיים, או בתרומה לקהילה, מעבר לפעילות שנת מחויבות הנהוגה בבית ספרם כגון: התנדבות במשטרה, סיוע לקשישים, חונכות אישית לתלמידים, התנדבות באגודות כמשמר אזרחי, אגודת צער בעלי חיים ועוד.
התלמיד יגי עבד אל חקים מבית הספר התיכון עמל טכנולוגי ת"א הודה בשם כל התלמידים למשפחת התורמת, לרשת עמל ולעמותת הקרנות למלגות.
ד"ר רונית אשכנזי ציינה שהרשת מטפחת את התלמידים ואת המורים ושעל בתי הספר והתלמידים לדעת שעמל היא כתובת לכל שאלה או מענה לצרכי בית הספר. היא איחלה הצלחה לתלמידים והודתה למנהלים ולצוותים המסורים בבתי הספר, על עבודתם המבורכת לאורך כל שנת הלימודים.
ד"ר זאב שפירא סיפר לנוכחים על משפטו של איוואן דמיאניוק ועל החיפושים הנעשים אחר עקבותיהם של מרצחים נוספים שהשתתפו ברציחתם של עשרות אלפי יהודים וכן ציין כי בישראל חיים כיום כ-190,000 ניצולי שואה, מצב מרביתם ירוד. על כן הודה למשפחה התורמת המכבדת את עמל מדי שנה בהענקת מלגות לתלמידים, המקדישים זמנם בנתינה לקהילה ולחברה בפעולות התנדבות וסיוע לזולת מעבר לשעות הלימודים הרגילות.
נחמה שני, מנהלת התיכון עמל מקס פיין, ציינה שהיא בת לניצולי שואה וכי היא ניהלה משלחות עמל לפולין במסגרת פרויקט משותף של רשת עמל והתמ"ת. היא ציינה שבטקס נוכחים שניים מהתלמידים שהיו במשלחת וכי הם סמל לנתינה לזולת תוך שילוב לימודים ועבודה.
מקס סיון, מנהל ביה"ס הרב תחומי שבח מופת, ציין כי בעזרת מה שהתלמידים מקבלים היום כבוגרים הם יוכלו לסייע הלאה לחברה.
גם תהילה עמית הדגישה את חשיבות הנתינה: "בנתינה יש קבלה גדולה. מי שנותן גם מקבל. יש שכר לנתינה".
בת המשפחה, התלמידה אור דהרי, סיפרה על תרומתה מזמנה לחברה ואיחלה הצלחה לתלמידים הזוכים.
כל התלמידים קיבלו בנוסף למלגה ,ספר בהקדשה אישית. הספרים נבחרו על ידי מנחם ותהילה עמית, והותאמו על ידי נציגי הקרן לכל תלמיד באופן אישי .
יצוין כי בני משפחתה של הדסה גסטהלטר ז"ל מקפידים על קיום טקס מלגות זה מדי שנה, ביום הזיכרון לשואה ולגבורה.
לתמונות נוספות מטקס הענקת המלגות: