קבוצת עמל ערכה כנס מדעים ארצי גדול

כנס מדעים ארצי גדול וייחודי מסוגו, נערך ע"י קבוצת עמל ב-30.1.19 באשכול הפיס של בית הספר הרב תחומי עמל חדרה. הכנס נערך תחת הכותרת "חזית המדע", במעמד מנכ"ל קבוצת עמל עו"ד רוית דום עיני, סמנכ"ל פדגוגיה בעמל ד"ר רונית אשכנזי, מפמ"רית ביולוגיה במשרד החינוך ד"ר אירית שדה ומפמ"רית ביוטכנולוגיה במשרד החינוך יהודית דסקלו. השתתפו בו מאות תלמידים מבתי ספר רב תחומיים של עמל מכל הארץ במגמות: כימיה, ביוטכנולוגיה, ביולוגיה, מדעי הרפואה ופיזיקה. כמו כן הגיעו מורים רבים למדעים ומנהלי בתי ספר.

כיצד מהנדסים רקמה

אורחת מרכזית בכנס הייתה פרופ' מרסל מחלוף, דיקנית הפקולטה להנדסת ביוטכנולוגיה ומזון בטכניון, אשר הרצתה בנושא: "כיצד מהנדסים רקמה". פרופ' מחלוף הנה מדענית ישראלית מעוררת השראה, אשר נבחרה להדליק משואה בטקס הדלקת המשואות ביום העצמאות ה-70 למדינת ישראל. היא פרופסור להנדסת ביוטכנולוגיה והנדסת מזון, המפתחת בין היתר אמצעים לטיפול במחלת הסרטן ולהנדסת רקמות.

להעדיף מקצועות מדעיים

מנכ"ל קבוצת עמל עו"ד רוית דום עיני בירכה את באי הכנס: " האירוע הזה נועד לתת ביטוי לחשיבותו ומרכזיותו של החינוך המדעי בעשייה החינוכית של רשת עמל. אנו דבקים במשימה שלנו לעודד את בני הנוער להעדיף מקצועות מדעיים המבטיחים קריירה מאתגרת ומעניינת, ולנצל את הידע המדעי לפיתוח יזמויות וסטארטאפים. אנו עושים זאת מתוך אמונה שבעידן של עולם המשתנה ללא הכר, עידוד החינוך המדעי הוא בנפשנו כחברה וכמדינה, ובו טמון העתיד".

שבע סדנאות בשלושה תחומים

בכנס הופעלו במקביל שבע סדנאות, בשלושה תחומים עיקריים:

פודטק : תום הבר, בוגר מכללת תל חי שוחח עם התלמידים על תחליפי חלבון בעולם העתיד, על הצורך בחקלאות מעבדתית והתוצרים הקיימים היום בפיתוח בשוק, מנכ"ל חברת חרגול דרור תמיר הגיע עם דוגמאות לטעימה ויצר חוויה קולינרית ומעבדתית, ד"ר אלה קדמי – יצרה עם התלמידים באמצעות בישול מולקולרי – תוצרים בעלי טעם ייחודי.

פאצ'ה קוצ'ה (הTED היפני שמתמקד במקור באומנות אך צוות הסדנה עשה לו התאמה למדעים): תלמידי רב תחומי עמל בגין צפת הכינו מצגות מראש על מנת להדגים כיצד מרצים בשיטת הפאצ'ה קוצ'ה. הקהל למד את עקרונות השיטה באופן פעיל ויצר תמונות ראשוניות מדהימות, פרי דמיון וחשיבה מקורית.

"המסע אל מונדוס": משחק חקר נורווגי, אשר ריתק קבוצת תלמידים למשך שעה ארוכה. באמצעות המשחק לומדים התלמידים את עקרונות החקר המדעי (ניתן להתאימו לתלמידים ברמות שונות).

מכונת הרגשות האנושית

בתום הסדנאות הרצתה ד"ר ליאת יקיר על "מכונת הרגשות האנושית – המדע על אהבה ושנאה". בין לבין התאמצו התלמידים לפצח חידת חקר שניתנה להם בתחילת היום. הם היו מרותקים רוב הזמן, נעו ממקום למקום, פתרו את החידה בהתלהבות והזוכה המאושר זכה בפרס.

הדור הצעיר מפוצץ באנרגיה ופוטנציאל

מנכ"ל קבוצת עמל עו"ד רוית דום עיני ציינה בהתרגשות: "התלמידים הציגו פרויקטים מדעיים חדשניים, עברו סדנאות מרתקות ואפשר היה לראות בעיניים שלהם את הסקרנות והרצון ללמוד ולדעת כמה שיותר. זה כל כך מרגש, כי זה מוכיח את מה שלא כולם יודעים: הדור הצעיר מפוצץ באנרגיה ופוטנציאל, ורצון ללמוד ולהתקדם ולשבור שיאים וגבולות. הרבה מאיתנו חושבים שהדור הזה תקוע כל היום באינסטגרם, אבל כדאי לראות אותם בחלקים אחרים של היום".