פרויקט וולבכיה

בה"ס: רב תחומי עמל דבוריה, רב תחומי עמל עמק חרוד 2018-2019
הדרכה וליווי: מגי מועלם

פרויקט וולבכיה עוסק בחקר בינלאומי של חיידק הוולבכיה ע"י תלמידי תיכון. במסגרת הפרויקט חוקרים התלמידים, מכל העולם, חרקים באזור מגוריהם. עבור כל חרק מבוצעת סריקה גנטית לבדיקה אם קיים חיידק הוולבכיה בגוף החרק.  תהליך איסוף הידע ועיבודו מבוצע ע"י פרוטוקול זהה ולכן גם מאפשר לבצע איגום הממצאים בין מקומות שונים בעולם אודות החיידק. במסגרת החקר המדעי הצליחו התלמידים לגלות ממצאים מרתקים אודות החרקים באזור מגוריהם מה שמעיד על שינויים אבולוציוניים באזור הנחקר.

מעבר לביולוגיה היה כאן שיתוף פעולה מרתק בין שני בתי ספר שונים. התלמידים הכירו זה את זה באמצעות החקר המשותף, לאחר עבודה משותפת לאורך זמן יצאו יחד לסמינר לימודי במצפה רמון יחד עם בה"ס השלום ממצפה רמון. הסמינר הלימודי כלל – הרצאות אורח, סיור בשמורת שיזף, במו"פ ערבה ותחרות פתרון קופסאות בריחה.

לקריאת כתבה, לחצו כאן
קבוצת הפייסבוק של הוולבכיה