מגדלים תבלינים בחממה ביתית

תחום דעת- ביולוגיה/אלקטרוניקה
שם המורה- לאה קרמני, חנן דגן
כיתה- יב- הגברת ביולוגיה+ י' במגמת אלקטרוניקה
שאלה מובילה- כיצד ניתן לגדל צמחי תבלין בחממה ביתית עם מינימום טיפול?

תלמידי ההגברה ביולוגיה נדרשים לעבודת ביוחקר הכוללת תכנון וביצוע ניסויים , במקביל תלמידי האלקטרוניקה נדרשים לתכנון ובניית מוצר טכנולוגי לשירות האדם. תלמידי ההגברה בביולוגיה בכיתה יב' יבצעו סדרת ניסויים ובהם יבחנו השפעת גורמים שונים על נביטה וצמיחה של צמחי תבלין ובושם כגון השפעת טמפ., לחות קרקע, ריכוז פחמן דו חמצני והשפעת צמחי תבלין שכנים כגון רוזמרין המכיל שמן אתרי שעלול לעכב נביטה. המידע יעבור לתלמידי מגמת אלקטרוניקה שיתכננו ויבנו חממה מבוססת חיישנים לשימוש ביתי.
תוצר חממה מבוססת חיישנים – לגידול צמחי תבלין בבית שתמשיך לפעול ותאפשר גידול צמחי התבלין במינימום טיפול גם כאשר בני הבית בנסיעה ארוכה יחסית. הדגמים הראשונים ישמשו את תלמידי ההגברה בביולוגיה לביצוע ניסויי הביוחקר שלהם ולגידול מבוקר של זרעים. בשלב זה יש אנימציית תלת מימד של החממה.